RECENZIJE

13. 5. 2004
Norther - Death Unlimited
Spinefarm Records, 2004
Death metalci Norther prihajajo s Finske, kjer je tovrstna metal scena kar dobro razvita. Med bandi s tega konca in žanra kraljujejo Children Of Bodom in zato so Norther, podobno kot Kalmah, označevali kot njihovega klona. Za oboje pa lahko rečem, da je taka oznaka dokaj nepravična, saj imajo svoj slog, ki je le v nekaterih elementih zelo podoben Children Of Bodom. Death Unlimited je po uspešnem prvencu in malo manj uspešnem drugem albumu že tretji Norther album, s katerim so stopili še korak stran od sloga Children Of Bodom.
Pa tokrat začnimo kar z naslovnico. Ta je nezanimiva in monotona, iz česar bi morda lahko sklepali, da tudi kvaliteti CD-ja niso posvečali preveč pozornosti, a temu, k sreči, ni tako. Death Unlimited je dober album, na katerem lahko poleg klasičnih death riffov najdemo tudi bolj melodične in počasnejše melodije, ki album popestrijo in pripomorejo k večji sporočilnosti in teži skladb. Svetla plat so tudi kitarske in klaviaturske solaže, ki se zelo dobro ujamejo ostalo glasbo. Omenimo pa lahko tudi soliden, za death metal dokaj razumljiv vokal Petri Lindroosa (ki ste ga lahko videli na Metelkovi, kot nadomestnega vokalista pri Ensiferum). Moje najljubše skladbe na albumu so: A Fallen Star, Deep Inside, Death Unlimited.
Norther so z albumom Death Unlimited premišljeno naredili korak bliže k bolj izrazitemu, lastnemu slogu in če bodo še naprej hodili po izbrani poti, prav lahko postanejo pomembno ime na sceni.

Simon
SORODNE VSEBINE:
12. 3. 2009Azmaveth - Strong As Death / Recenzije
21. 3. 2006Norther - Till Death Unites Us / Recenzije
6. 1. 2006Charon - Songs For The Sinners / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
21. 1. 2022
ODPOVEDANO! Tormentor, Cult of Fire
Orto Bar, Ljubljana
25. 1. 2022
Swallow the Sun, Avatarium
Orto Bar, Ljubljana
29. 1. 2022
Madness of the Fall III: Dickless Tracy, Decatholicize, Human Host Body
Klub eMCe plac, Velenje
31. 1. 2022
PRESTAVLJENO! Gojira, Alien Weaponry, Employed to Serve
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
1. 2. 2022
ODPOVEDANO! Arcturus, Iotunn
Orto Bar, Ljubljana
1. 2. 2022
Wiegedood, Portrayal Of Guilt
Arena, Dunaj, Avstrija