NOVICE

3. 9. 2021

Finski Fearout debitirajo novembra

Finska v svoj nabor biserov metalske glasbe dodaja nov band Fearout. Hard rock/metal četverica bo novembra izdala svoje prve melodije pod naslovom Bleedthrough pri založbi Inverse Records, uporabniki Spotifyja pa si ga lahko predhodno shranite že zdaj. Za pokušino lahko spodaj kliknete na njihov prvi single The End of the Beginning.

»Glavni riff je bil ustvarjen pred približno 20 leti in smo ga poskušali izvajati z drugim bandom, pa se ni izšlo. Deset let kasneje smo poskusili drugič z drugim bandom, pa še kar ni steklo. Ko sem nazadnje zadevo ponudil Justusu, je le padel na plodna tla, tako da staranje komada 20 let v hrastovem sodu niti ni bila tako slaba ideja,« je album komentiral kitarist Arg Kinnunen. Pesem je vzela naslov od Churchilla, tematsko pa obravnava vzpone in padce ter kako se soočiti z njimi.

Band sta sestavila Arg Kinnunen (kitara) in Justus Latvala (vokali) leta 2014, dve leti kasneje se jima je pridružil še Topi Lajunen na bobnih, leta 2018 pa Minttu Minkkinen na basu.

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
4. 2. 2023
Metal Erection XIV: Smrt, Deprivacija, AYD
MC Pekarna, Maribor
4. 2. 2023
Hangar 55, Moshead, Black Camo
Klub Jedro, Medvode
4. 2. 2023
Kadabra, Warlung, Buss
Kulturni Dom Prosek Kontovel, Italija
6. 2. 2023
Twilight Force, Seven Spires, Silver Bullet
Orto Bar, Ljubljana
6. 2. 2023
Grift, Gašper Letonja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 2. 2023
Warlung, Kadabra
MKNŽ, Ilirska Bistrica