VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 1. 2023

Italijanski brutalni death metalci Devangelic bodo 7. aprila pri Willowtip Records izdali svoj četrti album. Na voljo za poslušanje je že komad Sirius, Draconis, Capricornus:

Scribes Of Xul
Which Shall Be The Darkness Of The Heretic
Udug-Hul Incantation
Famine Of Nineveh
Sirius, Draconis, Capricornus
Worship Of The Black Flames
Ignominious Flesh Degradation
Hymn Of Savage Cannibalism
Shadows Of The Iniquitous
Sa Belet Ersetim Ki'Am Parsusa

7. 12. 2021

Italijanski psihedelični doom metal trio Black Capricorn je podpisal za založbo Majestic Mountain Records, pri kateri namerava prihodnje leto izdati nov studijski album.

Skupino doma iz Sardinije sestavljajo kitarist/vokalist Fabrizio Monni, basistka Virginia Piras in bobnarka Rachela Piras.

5. 11. 2021

Vsestranski glasbenik Fabrizio Monni iz italijanske zasedbe Black Capricorn je nedavno objavil demo prvenec svojega stoner/doom metal projekta Ascia z naslovom Vol. 1, ki ga lahko v celoti preverite na Bandcampu. Monni je odigral in posnel vse inštrumente na albumu, prav tako pa je tudi avtor naslovnice. Kot je nekdo že zapisal, celotna zadeva nekako zveni kot »Motörhead na downersih«.

Tracklista je sledeča:
At The Gates Of Ishtar
Blood Axes
Duhl Qarnayn
The Great Iskandar
Up The Irons

13. 1. 2021

Black Capricorn predstavljajo priredbo viking metal klasike Shores In Flames, ki so jo v originalu izdali legendarni Bathory na albumu Hammerheart leta 1990. Vse inštrumente je odigral, posnel in zmiksal Fabrizio Monni.

Na tej povezavi si lahko skladbo tudi brezplačno prenesete v formatu mp3.

18. 11. 2020

Italijanska psihedelična doom metal zasedba Black Capricorn bo ta petek pri založbi DHU Records na vinilu ponovno izdala svoj aktualni EP Solstice. V originalu vsebuje štiri skladbe, za vsak letni čas in razpoloženje po eno, tej izdaji pa so dodali še nikoli objavljeni skladbi Astrodestroyer in Three Brides Of Satan.

Stran A:
A1. Omen (March Of The Arcadians)
A2. Astrodestroyer
A3. Sumerian Summer

Stran B:
B1. Three Brides Of Satan
B2. Winterlude
B3. Shadows In The Moonlight

17. 9. 2020

Brazilska atmospheric sludge/death metal zasedba Jupiterian je konec preteklega tedna pri Transcending Obscurity Records izdala svoj tretji studijski album z naslovom Protosapien, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Naslovnico za album je prispeval Mariusz Lewandowski (Eremit, Bell Witch).

Protosapien ponuja naslednje skladbe:
Homecoming
Mere Humans
Voidborn
Capricorn
Starless
Earth

27. 8. 2020

Švedska heavy rock/stoner punk zasedba Electric Hydra je objavila videospot za single It Comes Alive s samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel 27. novembra v sodelovanju z založbama Majestic Mountain Records in Tee Pee Records.

Skupino iz temačnih gozdov Smålanda na zahodni obali Švedske po novem sestavljajo vokalistka Sanne Karlsson, kitarista Jonas Stålhammar (At The Gates, Bombs Of Hades) in Peter Söderberg (Capricorn), basistka Ellinor Andersson ter bobnar Dennis Åhman (Odcult).

26. 8. 2020

Založba DHU Records ponuja novo digitalno kompilacijo z naslovom DHU Records Sampler MMXX Vol. V, ki je brezplačno na voljo na njenem Bandcampu.

Prisluhnete lahko nadvse raznolikim težkim zvokom iz undergrounda z izvajalci, kot so Black Capricorn, Old Blood, Lucifer's Children, Rough Spells, Witchrot, Lightsabres, Modern Witchcraft in drugi.

23. 6. 2020

Brazilski atmosferični sludge/doom/death metal kvartet Jupiterian je objavil skladbo Mere Humans s prihajajočega albuma z naslovom Protosapien, ki bo izšel 11. septembra pri Transcending Obscurity Records.

Protosapien ponuja naslednje skladbe:
Homecoming
Mere Humans
Voidborn
Capricorn
Starless
Earth

28. 11. 2019

Black Capricorn so te dni izdali nov EP z naslovom Solstice, ki mu lahko v celoti prisuhnete na njihovem Bandcampu. Nov studijski izdelek predstavlja zadnji del konceptualne serije, ki so jo lani pričeli z EP-jem Equinox.

3. 12. 2018

Psihedelična doom metal zasedba Black Capricorn iz Sardinije je konec prejšnjega tedna izdala novi EP z naslovom Equinox, ki mu lahko v celoti prisuhnete spodaj. Gre za prvi del konceptualne serije, ki mu bo v prihodnjem letu sledil še drugi, finalni del.

27. 6. 2018

Grave Digger so se razšli z dolgoletnim bobnarjem Stefanom Arnoldom (ex-Capricorn, ex-Grinder), ki ga je že zamenjal dosedanji klaviaturist Marcus Kniep. Skupina pravi, da se vrača k svojim koreninam in bo od sedaj naprej delovala kot kvartet, uporabo klaviatur pa bo omejila na minimum.

20. 9. 2017

Black Capricorn so objavili videospot za skladbo Evil Horde Of Lucifer z novega albuma z naslovom Omega, ki bo izšel 2. novembra pri založbi Stone Stallion Rex.




3. 3. 2017

Black Capricorn predstavljajo videospot za novo skladbo Accabadora s prihajajočega albuma z naslovom Omega, ki naj bi izšel proti koncu letošnjega leta.




23. 12. 2016

Black Capricorn predstavljajo novo skladbo z naslovom Antartide s prihajajočega albuma, ki naj bi izšel prihodnje leto.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija