VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 4. 2024

Avstrijski epic death/doom metalci Endonomos in Daniel Droste (Ahab) so posneli video za pesem Hostile, ki je del prihajajočega albuma Avstrijcev. Več informacij sledi.

19. 1. 2024

Finski moderni metalci Crownshift so v sredo premierno objavili prvi single in videospot za komad If You Dare. Skupino sestavljajo ti člani: vokalist Tommy Tuovinen (MyGrain), kitarist in vokalist Daniel Freyberg (ex-Children Of Bodom, ex-Bodom After Midnight), basist Jukka Koskinen (Nightwish, Wintersun) in bobnar Heikki Saari (Finntroll). V prvi polovici letošnjega leta pa bodo pri Nuclear Blast Records izdali tudi debitantski album.

30. 11. 2023

V petek so čilski death metal veterani Sadism pri Hammerheart Records izdali svoj deseti studijski album Obscurans. Prisluhnete mu lahko na Youtubu ali na Bandcampu.

Avtor fotografije: Daniel Duarte.

14. 11. 2023

Nemški thrasherji Headshot so posneli besedilni videospot za komad Emotional Overload, ki je del njihove jubilejne kompilacije …Makes Us Survive!, ki izide 23. novembra pri MDD Records. Kompilacija je sestavljena iz 12 ponovno posnetih pesmi z novim vokalistom Danielom Karrerom. Vse pesmi so vzete z bandovih prvih dveh albumov Brain At Risk (1995) in Emotional Overload (1998).

17. 5. 2023

V začetku leta smo poročali, da death/doom metalci October Tide pripravljajo material za sedmi studijski album. Sedaj so fantje razkrili, da so se zaprli v studio Gröndahl na Švedskem, kar pomeni, da je snemanje še v teku. Nad tem z budnim očesom bdi producent Karl Daniel Liden. Več informacij bo znanih kmalu.

3. 2. 2023

Daniel Änghede (Venus Principle, ex-Crippled Black Phoenix) s svojim shoegaze/postrock projektom Ison predstavlja videospot za skladbo Horizons, ki bo letos izšla na albumu Stars & Embers.

10. 11. 2022

Umrl je Daniel Fawcett, nekdanji član kanadske hard rock zasedbe Helix. Njegovo truplo so našli v nedeljo zjutraj v North London parku, po zadnjih informacijah naj bi bil umorjen. Star je bil 52 let. Naj počiva v miru.

29. 8. 2022

Alternativna post/prog rock zasedba A Day in Venice in Daniel Cavanagh (Anathema) predstavljata v obliki videospota pesem The World, ki jo lahko preverite spodaj.

1. 7. 2022

Španski grindcore/death metal band Ernia predstavlja skladbo Q s prihajajočega albuma How To Deal With Life And Fail, ki bo 22. julija izšel pri založbi Transcending Obscurity. Na svojem Bandcampu je band do zdaj objavil že štiri druge komade.

Člani Ernia so:
Omar I. Sanchez – vokal
Gabrial Valcazar (Wormed, Bizarre) – bobni in baskitara
Daniel Espinosa – kitara
Daniel Valcazar (Wormed) – kitara

19. 4. 2022

Švedska death metal superskupina Grand Cadaver je posnela videospot za komad World Mausoleum z debitantskega albuma Into The Maw Of Death, ki ga je oktobra lani izdala založba Majestic Mountain.

Grand Cadaver so:

Stefan Lagergren (The Grifted, ex-Treblinka, Expulsion) – kitara
Alex Stjernfeldt (Novarupta, Let Them Hang) – kitara
Daniel Liljekvist (Disrupted, ex-Katatonia) – bobni
Mikael Stanne (Dark Tranquillity) – vokal
Christian Jansson (Pagandom) – baskitara

2. 3. 2022

Iz tabora zasedbe Ne Obliviscaris sporočajo, da so se razšli z dolgoletnim bobnarjem Danielom Preslandom. Presland je bil član zasedbe od leta 2005 in je tudi sodeloval pri zadnjem, še neizdanem albumu zasedbe, ki bo zamenjavo za Daniela iskala tudi s pomočjo avdicij.

18. 2. 2022

Italijanskim thrasherjem Burning Leather sta se v začetku leta pridružila kitarist Alessandro Muntoni in basist Daniele Muntoni, četverica pa je v novi zasedbi že posnela komad Nothing but True.

18. 1. 2022

Studijski projekt Olamot, ki sta ga ustvarila Daniele Boccali (Fictio Solemnis, ex-Disequilibrium) in Edoardo Casini (Desource, Xenofaction), namerava pri Lethal Scissor Records izdati EP Realms, prvo poglavje serije albumov, ki pripovedujejo zgodbo o Razielu, človeku, ki skuša postati bog s pomočjo pakta s hudičem, ki temelji na obredni magiji in človeških žrtvah.

EP s štirimi skladbami, ki ga je posnel, zmiksal in masteriziral Giovanni Rosellini iz Undergrind Studio (Fleshgod Apocalypse, Despite Exile in Coexistence), bo zajemal prvi del zgodbe, ki jo skupina že razvija za naslednja poglavja.

17. 1. 2022

Enočlanska black doom zasedba Sidus Atrum iz Ukrajine je združila moči s Kvlt und Kaos Productions za izdajo novega, njenega drugega celovečernega albuma. Nov studijski album z naslovom Spiral Of Life bo izšel 11. marca 2022 na CD-ju in v digitalnem formatu.

Projekt Sidus Atrum je leta 2015 ustanovila Yulia Lykhotvor (glasba, besedilo, vokal), sicer pa na albumu Spiral Of Life gostujeta Serhii Lykhotvor (Sad Alice Said) na basu, ki je pomagal pri aranžmajih, in Daniel Neagoe (Clouds), ki je posnel vokal v duetu z Yulio za pesem Rain Brings Your Voice.

Seznam pesmi albuma Spiral Of Life:
Fading light
Sea Of Life
Breath Of Agony
Farewell
Rain Brings Your Voice (feat. Daniel Neagoe)
Regression

15. 12. 2021

Portugalska symphonic metal zasedba Glasya bo 18. februarja pri Scarlet Records izdala svoj 2. studijski album, ki bo nosil naslov Attarghan. Zasedba, ki se opisuje kot soundtrack metal band, ponuja z novim albumom še eno epsko perzijsko zgodbo, ki naj bi nagovorila ljubitelje bandov, kot so Nightwish, Dream Theater, Epica, Myrath ali Hans Zimmer.

Album je produciral in zmiksal Fernando Matias pri The Pentagon Audio Manufacturers (Moonspell, Gwydion, Sinistro), za mastering je poskrbel Darius Van Helfteren pri Amsterdam Mastering (Epica, Xandria, Within Temptation, The Gathering), za artwork pa je bil odgovoren Pedro Daniel-Phobos pri Anomaly Design.

Tracklista albuma Attarghan je naslednja:
Attarghan
From Enemy To Hero
Way To Victory
Retaliation
First Taste Of Freedom
Journey To Akhbar
Queen's Temptation
Battle For Trust
The Sound Of 10.000 Feet Marching
Within The Sandstorm
We Weren't Meant To Be
At The Empire's Gate
Eye To Eye Sword To Sword
A New Era Has Come
The Legend Lives On

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
31. 5. 2024
Kerry King - From Hell I Rise
Reportaža
30. 5. 2024
Steelfest Open Air 2024, 3. dan
Reportaža
29. 5. 2024
Steelfest Open Air 2024, 2. dan
Galerija
29. 5. 2024
Seventh Station
Reportaža
28. 5. 2024
Steelfest Open Air 2024, 1. dan
Reportaža
27. 5. 2024
Steelfest Open Air 2024: predstavitev
Reportaža
27. 5. 2024
Seventh Station
Recenzija
24. 5. 2024
Iz ropotarnice: Gehenna - First Spell (EP)
KONCERTI & FESTIVALI
4. 6. 2024
Rats Will Feast, Sociasylum, Smedja in Smetke, TupaTupaTam
TrainStation SubArt, Kranj
5. 6. 2024
Hard Charger, Saccage
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
6. 6. 2024
Corey Taylor
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška
6. 6. 2024
Pomaranča, Metalsteel
Kino Šiška, Ljubljana
7. 6. 2024
Bear Stone Festival Warm Up Party: Mother’s Cake, Woodstock Barbie
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
8. 6. 2024
Belgrade Metal Fest II
Dom Omladine, Beograd, Srbija