VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 11. 2023

David Ellefson, nekdanji član veljakov Megadeth, za naslednje leto napoveduje posebno evropsko turnejo. Imenovala se bo Bass Warrior Tour, kjer bo David predstavil zanimiv nabor komadov in k temu dodal tudi podrobnejši vpogled v svojo glasbeno kariero. Datume turneje najdete na priloženi sliki.

17. 3. 2023

Thrash/death metal zasedba Dieth, pri kateri bas kitaro vihti David Ellefson (ex-Megadeth), predstavlja nov single To Hell And Back. Izid istoimenskega albuma je napovedan za 2. junij, so pa gospodje za single posneli tudi video, ki si ga lahko ogledate spodaj.

7. 10. 2022

V projektu Ellefson-Soto sta združila moči basist David Ellefson (Metal Allegiance, ex-Megadeth) in vokalist Jeff Scott Soto (Trans-Siberian Orchestra, Sons of Apollo, ex-Axel Rudi Pell, ex-Yngwie Malmsteen's Rising Force ...). Album z naslovom Vacation in the Underworld bo na police prišel prihodnji mesec, za pokušino pa je tu že besedilni video za skladbo The Reason.

14. 7. 2022

Basist David Ellefson (ex-Megadeth), kitarist/vokalist Guilherme Miranda (ex-Entombed A.D.) in bobnar Michał Łysejko (ex-Decapitated) so ustanovili death/thrash metal projekt Dieth. Fantje so že objavili prvi single In The Hall Of The Hanging Serpents.

Avtor fotografije: Maciej Pieloch Photography.

Avtorica: Tina Urek
1. 6. 2022

Iz tabora metal velikanov Megadeth zdaj tudi uradno sporočajo, da je James LoMenzo postal uradni basist zasedbe. LoMenzo je opravljal to nalogo že pred 20. leti in se je zaradi nastale situacije najprej zasedbi pridružil kot koncertni basist, zdaj pa ponovno postal polnopravni član banda.

20. 4. 2022

Hard rock zasedba The Lucid, pri kateri bas igra David Ellefson (ex- Megadeth), je objavila videospot za komad Hair.

Avtorica: Tina Urek
25. 5. 2021

David Ellefson, ki je leta 1983 skupaj z Davom Mustainom ustanovil legendarne Megadeth, ni več član zasedbe. Sodeč po objavi na družabnih omrežjih je šlo za težavo v medosebnih odnosih, ki so se tako zaostrili, da so prekinili dolgoletno vez z basistom. Poleg tega so podali še informacijo, da naj bi bil njihov nov album praktično končan.

Avtorica: Tina Urek
18. 2. 2020

Simfonična metal zasedba Lost Symphony bo 27. marca pri XOff izdala prvenec Singularity, spodaj pa lahko prisluhnete naslovnemu singlu. Na ploščku bodo sledeči komadi:

Singularity (feat. Oli Herbert, Bumblefoot & Ethan Brosh)
Premeditated Destruction (feat. Brock Richards, Richard Shaw, Jimi Bell & Matt LaPierre)
This Life Moves Too Fast (feat. David Ellefson, Jeff Loomis & Jimi Bell)
I Felt A Funeral In My Brain (feat. David Ellefson & Joey Concepcion)
Cotard Delusion (feat. Oli Herbert & Satchel)
Catnip High (feat. Conrad Simon & Matt LaPierre)
In A World (feat. Oli Herbert, Matt LaPierre & Conrad Simon)
Requiem (feat. Marty Friedman, Oli Herbert, Matt LaPierre & Conrad Simon)
Lacrimosa (feat. Oli Herbert & Angel Vivaldi)

Avtorica: Tina Urek
26. 8. 2019

David Ellefson, basist zasedbe Megadeth, je objavil naslovni komad svojega sveže izdanega solo albuma z naslovom Sleeping Giants. Pri komadu sodelujeta vokalista DMC ter Thom Hazaert.

Avtorica: Tina Urek
29. 7. 2019

David Ellefson (Megadeth) je objavil besedilni video za skladbo Hammer (Comes Down), v kateri je ponovno združil moči s kitaristom Chrisom Polandom (ex-Megadeth), v skladbi pa gostujejo tudi vokalist Eric AK (Flotsam And Jetsam) in kitarista Mark Tremonti (Alter Bridge) ter Joey Radziwill (Sacred Reich). Gre za prvi single z njegovega debitantskega solo albuma Sleeping Giants, ki je nedavno izšel pri založbi Combat Records. Na albumu sodelujejo še solastnik Combat Records in Ellefsonov poslovni partner Thom Hazaert, Dave McClain (Sacred Reich, ex-Machine Head), John Bush (Armored Saint, ex-Anthrax), David Glen Eisley (ex-Giuffria, ex-Dirty White Boy), MC Darryl (Run DMC), Ken Mary (Fifth Angel, Flotsam And Jetsam), Bumblefoot (Art Of Anarchy, Sons Of Apollo, ex-Guns N' Roses) in drugi.

Sleeping Giants ponuja sledeča skladbe:
Vultures
Sleeping Giants (feat. DMC)
Hammer (Comes Down) (feat. Eric AK, Mark Tremonti & Chris Poland)
Vultures (Kristian Nairn Remix)
If You Were God (1993 Demo) (feat. John Bush)
Deadman Rise (Demo)
I Fall (Demo)
Bleeding (Demo)
Why Can't We Die? (Demo)
Dying On The Vine (Demo)
Faded (Demo)
Undeniable (Demo)
Feel Your Pain (Demo)
Out In The Rain (feat. David Glen Eisley)
Voices (feat. David Glen Eisley)
Like Father, Like Son (feat. David Glen Eisley)
Home (feat. David Glen Eisley)
After All (Said And Done) (feat. David Glen Eisley)

27. 8. 2018

Projekt Metal Allegiance, ki ga sestavljajo David Ellefson (Megadeth), Alex Skolnick (Testament), Mike Portnoy (The Winery Dogs, ex- Dream Theater) in Mark Menghi, je objavil videospot za komad Bound By Silence. Na slednjem je svoje vokalne sposobnosti pokaza John Bush, na albumu pa bodo med drugimi sodelovali še Floor Jansen, Johan Hegg in Max Cavalera.

Avtorica: Tina Urek
30. 11. 2017

David Ellefson, basist skupine Megadeth, je ponovno obudil legendarno založbo Combat Records, ki bo prihodnje leto začela delovati v sklopu njegove EMP Label Group. Založba je med drugim leta 1985 izdala tudi debitantski album Megadeth Killing Is My Business… And Business Is Good! in bila v zgodnjih letih dom zasedbam, kot so Helstar, Circle Jerks, Exodus, Nuclear Assault ter številnim drugim pomembnim metal in punk izvaljalcem.

Žal Ellefsonu ni uspelo pridobiti pravic za dosedanji katalog založbe, ki jih ima v lasti Sony Music, tako da se bodo pri Combat Records posvetili izključno novim izdajam že uveljavljenih imen, pa tudi nekaterih novejših. Zaenkrat imajo v planu izid novega studijskega albuma Raven, kolekcijo skladb z b-strani singlov skupine Helstar, kot tudi nova studijska izdelka Dead By Wednesday in Wrath.

20. 7. 2016

Hard rock zasedba Hail Sagan iz Los Angelesa pod vodstvom vokalistke Sagan Amery je pravkar podpisala za založbo EMP Label Group, katere lastnik je David Ellefson iz Megadeth. Po nekaterih govoricah naj bi se pod demonskima maskama v zasedbi skrivala tudi kitarista Nick Quijano (Powerman 5000) in Andrew Weissberg (Eyes Of One).

Skupina bo jeseni izdala samonaslovljeni debitantski EP, medtem pa si spodaj že lahko ogledate tudi videospot za skladbo Dark Cloud.

11. 12. 2015

Najstniška hard rock/punk zasedba Doll Skin, ki jo je pod svoje okrilje vzel David Ellefson iz skupine Megadeth, je pri EMP/Megaforce Records nedavno izdala debitantski EP z naslovom In Your Face.

Spodaj si lahko ogledate tudi prvi videospot za skladbo Family Of Strangers.

22. 9. 2015
Projekt Metal Allegiance predstavlja video za We Rock (v originalu Dio) s svežega samonaslovljenega prvenca. Na komadu poleg jedra skupine, ki ga tvorijo kitarist Alex Skolnick, basist David Ellefson in bobnar Mike Portnoy, sodelujejo Mark Osegueda, Chris Jericho, Tim »Ripper« Owens, Alissa White-Gluz, Chuck Billy in Steve »Zetro« Souza na vokalu, solaže pa so prispevali Andreas Kisser, Phil Demmel ter Gary Holt. /P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj