VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 6. 2024

Sleaze metal legende Skid Row bodo septembra izdali sploh prvi live album v 38 let trajajoči karieri. Posnet je bil 24. oktobra 2022 v dvorani 02 Forum Kentish Town v Londonu. Točen datum izida je 20. september, tracklista pa je taka:

Slave to the Grind
The Threat
Big Guns
18 And Life
Piece of Me
Livin’ on a Chain Gang
Psycho Therapy
In a Darkened Room
Makin’ a Mess
The Gang’s All Here
Riot Act
Tear It Down
Monkey Business
I Remember You
Time Bomb
Youth Gone Wild

27. 3. 2024

Sporočamo, da je umrl avstrijski glasbenik Wolfgang »Wolf« Süssenbeck, ki je med drugim sodeloval pri zasedbah Darkside in Angry Nation. Naj počiva v miru.

19. 3. 2024

Angleški ekstremneži Cradle Of Filth se potikajo v studiu, kjer pripravljajo material za 14. dolgometražec. Novico je v svojem profilu Instagram razkrila vokalistka in klaviaturistka Zoë M. Federoff:

»I am beyond humbled to have been allowed to contribute vocals and/or keys to many of the songs on this album. Dani and the guys showed a lot of faith in me for my first album with the gang, and I went in extremely nervous and hellbent on making them all proud. Thank God Dani Filth and producer Scott Atkins are so good at calming my nerves! That was the most fun and relaxing studio session I've had in ages!

Fourteen will be something very special, a distinctly new chapter, and it quite satisfies both the musician and the long-time Cradle fan inside me. A piece of each of our souls lives audibly in it. Prepare yourselves, Filthy family!
«

26. 2. 2024

Legendarni heavy metalci Tygers of Pan Tang so posneli live videospot za pesem Gangland, s čimer opozarjajo na prihajajoči live album Live Blood.

7. 2. 2024

Legendarni heavy metalci Tygers of Pan Tang bodo 26. aprila izdali live album z naslovom Live Blood. Tega že lahko prednaročite, medtem ko je tracklista takšna:

Stran A
Intro
Euthanasia
Keeping Me Alive
Love Don’t Stay
Gangland

Stran B
Edge of the World
Destiny
Back for Good
Only the Brave

Stran C
Paris by Air
Do It Good
Insanity (vinyl bonus track)
Fire on the Horizon
A New Heartbeat

Stran D
Slave to Freedom (vinyl bonus track)
Suzie Smiled
Hellbound
Love Potion No.9
Blood Red Sky (vinyl bonus track)

24. 1. 2024

Oktobra smo poročali, da black metalci Khold pripravljajo material za novo ploščo. Sedaj pa je odjeknila vest, da bo band 22. marca izdal nov dolgometražec Du dømmes til Død. Album bo izšel pri Soulseller Records in bo zajemal te komade:

Myrdynk
Vanviddfaren
Heks (du dømmes til død)
Skoggangsmann
Misgrep
Trolldomsdømt
Lædel
Galgeberg og Retterbakke
Dølgsmål

12. 1. 2024

Norveški progresivneži Enslaved so posneli vizualizer za pesem Gangandi, ki je del posebne izdaje aktualnega ploščka Heimdal.

8. 1. 2024

Švedska enočlanska industrial zasedba Mindistry je minuli teden premierno predstavila komad Bloodmoon s prihajajočega albuma Doppelganger. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji glasbe zasedb Raubtier in Manowar.

20. 12. 2023

Kanadski heavy metalci Kontact so objavili videospot za skladbo Doppelgänger s prihajajočega prvenca Full Contact, ki izide 19. januarja pri Dying Victims Productions.

30. 11. 2023

Skid Row so objavili video za komad Resurrected, sicer peti single z lani izdanega albuma z naslovom The Gang's All Here.

22. 11. 2023

Nemci Slope predstavljajo video za pesem It's Tickin s svojega prihajajočega albuma Freak Dreams. Ta izide 2. februarja naslednje leto pri založbi Centruy Media Records in bo zajemal naslednje komade:

Talk Big
It's Tickin'
Chasing Highs
Nosedive
Hectic Life
It's Always You
True Blue
NBQ
Why Sad
Ain't Easy
Freak Dreams
Out Of The Blue Into The Black

25. 10. 2023

Black/death metal dvojec Kankar iz Turingije napoveduje izid drugega albuma Ascension. Album bo izšel decembra pri Eisenwald Records in bo zajemal naslednje komade:

Abendsonne I
Morgensonne I
Abendsonne II
Morgensonne II
Abendsonne III
Morgensonne III
Abendsonne IV
Sonnenuntergang

14. 8. 2023

Po tem, ko smo minuli teden dobili single Hoof Tar še v digitalni obliki, sta ambientalna Nizozemca Urfaust včeraj naznanila konec delovanja. Sicer lahko na YouTubu že v celoti poslušate aktualni plošček Untergang, ki uradno izide 25. avgusta, kar pa naj bi bilo zadnje dejanje banda.

20. 7. 2023

Nemški sludge/black metal dvojec Mantar se konec septembra oziroma v začetku oktobra odpravlja na krajšo turnejo po Evropi. Kot posebni gostje se bodo turneji pridružili hardcorovci Slope. Najbližje nam jih boste lahko ujeli 7. oktobra v Münchnu.

6. 7. 2023

Na voljo za poslušanje je Likf​ä​rd, debitantski EP švedskega one man black metal projekta Hädangången. Ta je izšel v začetku minulega meseca digitalno in na CD-ju.

KONCERTI & FESTIVALI
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
27. 6. 2024
Basinfirefest 2024
Spálené Poříčí, Češka Republika
28. 6. 2024
ODPOVEDANO!Cahn Fest 2024
Kipe v Trbovljah
29. 6. 2024
Scorpions
Sportarena, Budimpešta, Madžarska