VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 12. 2023

Ameriški eksperimentalneži Locrian so objavili videospot za pesem Solar Lodge z aktualnega istoimenskega EP-ja. Ta obsega priredbo skladbe Solar Lodge, ki jo je v originalu izdal Coil, in remikse omenjene priredbe, ki so jih pripravili Paul Riedl (Blood Incantation), Domenico Diego – TV-CRIMES (Fulci) in Jonathan Canady (Deathpile, Shadow Structure).

8. 12. 2023

Ameriška eksperimentalna black metal/noise zasedba Locrian je pretekli petek izdala EP Solar Lodge pri založbi Profound Lore. EP obsega priredbo skladbe Solar Lodge, ki jo je v originalu izdala zasedba Coil, in remikse priredbe, ki so jih pripravili Paul Riedl (Blood Incantation), Domenico Diego – TV-CRIMES (Fulci) in Jonathan Canady (Deathpile, Shadow Structure).

2. 10. 2023

Norveška multiinstrumentalistka Sylvaine se novembra odpravlja na turnejo po Skandinaviji, na kateri jo bo spremljal Jonathan Hultén. Vse datume najdete na priloženi sliki.

9. 3. 2023

V sklopu napovedi najnovejšega EP-ja Fascination Street Sessions Ihsahn predstavlja zanimivo priredbo komada Dom Andra. Skladbo v originalu izvaja švedska zasedba Kent, pri izvedbi pa je Ihsahnu na pomoč priskočil Jonas Renkse (Katatonia). EP naj bi izšel 24. marca pri založbi Candlelight Records.

24. 1. 2023

Švedski thrash/black metal band Nattsjäl, v katerem med drugim delujeta ustanovna člana Månegarm Jonas Almqvist in Pierre Vilhelmsson, predstavlja skladbo Höstmåne.

9. 12. 2022

Švedska skupina Ironmaster bo 28. aprila pri založbi Black Lion Records izdala drugi studijski album. Weapons of Spiritual Carnage prinaša naslednje komade:

Solemn Pestilence
Ocean Of Searing Hatred
Weapons Of Spiritual Carnage
Infinite Virulent
Monolithic Suppressor Engaged
Cast Into The Hollow
Implications Of Sacral Time
Lies Of Apathy
Bringer Of Deception
Dismantling Eternity

Trio sestavljajo stari znanci scene: vokalist Roberth Karlsson (Scar Symmetry, Facebreaker ...), basist/kitarist Jonas Kjellgren (World Below, ex-Carnal Forge, ex-Centinex, ex-Scar Symmetry ...) in bobnar Janne Jaloma (Dark Funeral, Night Crowned ...).

27. 10. 2022

Nedavno smo poročali, da Jonathan Topore ni več član zasedbe Rivers Of Nihil. Zdaj je band zapustil še vokalist Jake Dieffenbach, eden od ustanovnih članov. Vlogo vokalista bo tako na prihajajoči turneji prevzel basist Adam Biggs.

6. 10. 2022

Kitarist Anders Björler se po nekaj letih odsotnosti ponovno vrača k zasedbi At The Gates. Kot smo že poročali, je pred nekaj časa zasedbo zapustil Jonas Stålhammar, ki ga je tako zamenjal Anders Björler. 

29. 7. 2022

Teksaški death metalci Martyred so premierno predstavili single Iniquitous Transformation. Gre za komad z njihovega prihajajočega prvenca, ki bo luč sveta ugledal letošnjo jesen pri Time To Kill Records na CD-ju, vinilu, kaseti in digitalno.

Za miks in mastering albuma je poskrbel Juan Urteaga iz studia Trident Recording Studio (Cattle Decapitation, Exhumed), artwork albuma je delo Jona Ziga (Disgorge, Defeated Sanity) in Boba Toderica (Asphyx, Pestilence).

27. 7. 2022

At The Gates so se razšli s kitaristom Jonasom Stålhammarjem, ki je bil član zasedbe od leta 2017. Več informacij ni znanih, je pa zasedba že v iskanju novega člana.

25. 5. 2022

V svetu metala smrt Alexija Laiha (Children Of Bodom, Bodom After Midnight) še vedno zelo odmeva. Skupina bolj ali manj znanih glasbenikov je svojo naklonjenost in poklon izrazila s profesionalno posneto priredbo komada Follow The Reaper. Imena sodelujočih so:

Melissa Bonny - vokali (Ad Infinitum, The Dark Side Of The Moon)
Michalina Maisz - hurdy gurdy (Eluveitie)
Jonas Wolf - kitara (Eluveitie, Illumishade, Ful Halen)
Teemu Mäntysaari - kitara (Wintersun, Smackbound)
Vili Itäpelto - klaviature (Smackbound)
Rob Van Der Loo - bass (Epica)
Jocke Wallgren - bobni (Amon Amarth)

Avtorica: Tina Urek
4. 5. 2022

Iz tabora Rivers Of Nihil sporočajo, da se je zasedba razšla s kitaristom Jonathanom Toporejem. Na prihajajoči turneji ga bo zamenjal Andy Thomas.

20. 4. 2022

Švedski temačneži Tribulation so trenutno v studiu Ryssviken, kjer snemajo najnovejši EP. Gre za prvo izdajo po razhodu s kitaristom Jonathanom Hulténom, ki ga je zamenjal Joseph Tholl. Za snemanje bo tudi tokrat poskrbel Linus Björklund, ki je z zasedbo sodeloval že pri albumu Down Below.

25. 1. 2022

Novonastali gothic metal projekt Noage vokalistke Germane Noage (ex-Aetherna) objavlja prvi single z naslovom Surrender, pri katerem je sodeloval Jonathan Vanderbilt (Celtic Hills). Videospot za komad si lahko ogledate spodaj.

5. 1. 2022

Ironmaster je nova švedska death metal zasedba, v kateri so se aprila 2020 združili Roberth Karlsson, Jonas Kjellgren (oba člana Scar Symmetry) ter Janne Jaloma, aktualni bobnar zasedbe Dark Funeral. Pretekli mesec so predstavili prvi single The Unbreathing.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj