VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 6. 2021

Doom metal legendi Bobby Liebling (Pentagram) in Dave Sherman (Earthride, Galactic Cross, Weed Is Weed, ex-Spirit Caravan) v posluh ponujata skladbo South Of The Swamp. Gre za prvo skladbo z remasterizirane in delno remiksane kolekcije neizdanih skladb z naslovom Nite Owl (poznane tudi kot The Basement Tapes ali Basement Chronicles), ki bo izšla 29. oktobra pri založbi Svart Records. Delčke skladb lahko slišite tudi v kultnem dokumentarcu o skupini Pentagram z naslovom Last Days Here, tokrat pa bodo uradno prvič na voljo v celoti.

Nite Owl ponuja naslednje skladbe:
I'm Takin' No More
Drop The Gun
You're Like The Wind
All Lit Up
Last Call
Space Marshall
Sweet Street Cheater
Nite Owl
South Of The Swamp

18. 2. 2021

Atmosferični black metal projekt Fuath, ki ga vodi Andy Marshall (Saor), predstavlja komad Into The Forest of Shadows. Ta se nahaja na drugem dolgometražnem albumu, ki bo po prvencu z naslovom I nosil prav tako povsem enostaven in nič kaj prida zgovoren naslov II in bo izšel 19. marca pri Season of Mist Underground Activists.

Avtorica: Tina Urek
30. 7. 2020

Okultni doom metal trio Purification iz Portlanda v Oregonu namerava ta petek izdati svoj drugi studijski album, ki nosi naslov Perfect Doctrine. Na Bandcampu že lahko prisluhnete tudi prvemu singlu in otvoritveni skladbi Opium Blade.

Skupini se je nedavno pridružil tudi nov bobnar, tako da jo sedaj tvorijo Marshall William Purify (ritem kitara, bas, vokal), Lord Donangato, Resurrected (solo kitara) in Count Darragh, Heathen Conjurer (bobni).

Perfect Doctrine ponuja sledeče skladbe:
Opium Blade
On The Wings Of Pestilence, Darkness Takes Flight
All The Glittering Jewels (Part I)
All The Glittering Jewels (Part II)
Sabbatharian Blood Feud
Throw Away The Cross
Dark Age Warlord Resurrected By Seditious Trickery
The Theurgy / Lunar Hymn 999

23. 5. 2019

Doom metal zasedba Eternal Black iz Brooklyna bo 13. junija izdala svoj drugi studijski album, ki nosi naslov Slow Burn Suicide. Za produkcijo je tudi tokrat poskrbel produkcijski tim Joe Kelly in Kol Marshall (Mercyful Fate, King Diamond, Ministry, Begotten), medtem ko je bil za mastering zadolžen Tony Reed iz Mos Generator, ki je opravil mastering tudi za njihov predhodni album.

Na njihovem Bandcampu že lahko prisluhnete tudi prvi skladbi The Ghost.

25. 9. 2018

Brooklynska doom/sludge zasedba Eternal Black namerava novembra pričeti s snemanjem drugega studijskega albuma, ki bo vseboval sedem novih skladb in zaenkrat še nima naslova. Za produkcijo bo ponovno poskrbel uigran producentski tim Joe Kelly in Kol Marshall (Mercyful Fate, King Diamond, Ministry), s katerim so Eternal Black do sedaj posneli ves svoj material, vključno z debitantskim albumom Bleed The Days in samonaslovljenim EP-jem.

26. 9. 2016

Škotski enočlanski atmosferični folk/black metal band Saor je objavil naslovno skladbo svojega tretjega albuma Guardians, na kateri lahko slišite violinistko Meri Tadić (Irij, ex-Eluveitie). Andy Marshall na ploščku gosti tudi člane skupin Cnoc an Tursa, Chalice of Suffering in Austaras, doslej pa je objavil tudi skladbo The Declaration, ki ji lahko prisluhnete spodaj. Guardians izide 11. novembra pri založbi Northern Silence Productions, prinaša pa naslednje skladbe:

Guardians
The Declaration
Autumn Rain
Hearth
Tears of a Nation

7. 9. 2016

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo All Of Nothing s prihajajočega albuma mednarodne dark rock zasedbe Darkhaus z naslovom When Sparks Ignite, ki bo izšel 30. septembra pri Oblivion/SPV.

Skupino sta leta 2011 ustanovila basist Gary Meskil (Pro-Pain, Crumbsuckers) in kitarist Rupert Keplinger (Eisbrecher), sodelujejo pa še bobnar Paul Keller, vokalist Ken Hanlon in kitarist Marshall Stephens (Pro-Pain).

30. 3. 2013
V superskupini Death Dealer so se zbrali vokalist Sean Peck (Cage), kitarista Stu Marshall (ex Dungeon, Empires Of Eden, Ronny Munroe, ...) in Ross the Boss (ex Manowar, Ross The Boss, ...), basist Mike Davis (Halford, ex Lizzy Borden, ex Angel Rot, ...) in bobnar Rhino (ex Manowar, ex Holyhell, Jack Starr's Burning Starr, ...). Band je že posnel prvenec z naslovom War Master, ki naj bi izšel kmalu. /P.G./

16. 10. 2012
Pri založbi Dying Victims Productions je ta mesec tudi na CDju izšel aktualni album španske speed/thrash metal zasedbe Iron Curtain z naslovom Road To Hell, ki prinaša naslednje skladbe:
Taste My Whip
Rules Of Love
Scream & Shout
Chain Reaction
Black Fist
Ready To Strike
Marshall Law
Burning Wheels
Hit & Run (Girlschool Cover) (Bonus Track)
/B.B./

4. 10. 2012
Hardrockerji Hinder bodo izdali novi album Welcome To The Freakshow 4. decembra pri Republic. CD sta producirala bobnar zasedbe Cody Hanson in Marshall Dutton, na njem pa bodo naslednji komadi:
Save Me
Ladies Come First
Shoulda Known Better
Freakshow
Talk To Me
Get Me Away From You
Is It Just Me
I Don't Wanna
See You In Hell
Anyone But You
Wanna Be Rich
/T.U./

Avtorica: Tina Urek
22. 6. 2012
Skupini Old Silver Key, ki jo sestavljajo štirje člani Drudkh in vokalist Neige (Alcest, Amesoeurs), se je kot drugi vokalist in avtor glasbe pridružil Andy Marshall (ex-Falloch). Lani so pri založbi Season Of Mist izdali debitantski album Tales of Wanderings, v prihodnjih tednih pa naj bi že pričeli z delom na njegovem nasledniku. /B.B./

8. 6. 2012
Vokalist/kitarist Andy Marshall je zapustil škotsko celtic/rock/metal zasedbo Falloch. /B.B./

29. 5. 2012
Avstralska "superskupina" Saint Lucifer, ki jo sestavljajo vokalist/kitarist Jordan Howe (Paindivision, Beware Of The Dog, The Harlots), kitarist Stu Marshall (Dungeon, Empires Of Eden, Paindivision), basist Paul Woseen (The Screaming Jets) in bobnar Wayne Campbell (Mortal Sin, Grungeon, White Trash), je objavila videospot za skladbo Monster s prihajajočega debitantskega albuma The New Messiah. /B.B./

22. 2. 2012
Avstralska najstniška hard rock zasedba Mystery je objavila videospot za svoj prvi single z naslovom Rock'N'Roll Forever Be. Za miks in mastering skladbe je poskrbel kitarist Stu Marshall (ex-Dungeon, Pain Division, Empires Of Eden). /B.B./

4. 1. 2012

The MFC Dragon Slayer All Star Project, ki ga vodi pevec in kitarist Henrik Flyman (Evil Masquerade), so objavili skladbo Let's Unite In Rock v podporo dobrodelni organizaciji Metal For Cancer. The MFC Dragon Slayer All Star Project poleg Flymana na kitari sestavljajo še bobnar Peter Wildoer (James LaBrie, Darkane, Arch Enemy), basist Thor Jeppesen (Evil Masquerade) in klaviaturist Artur Meinild (Evil Masquerade). V omenjeni skladbi gostujejo še naslednji vokalisti:
Mats Leven (Therion, Yngwie Malmsteen)Snowy Shaw (Therion, Mercyful Fate, Dream Evil)
Tony Kakko (Sonata Arctica, Northern Kings)
Apollo Papathanasio (Evil Masquerade, Firewind, Spiritual Beggars)
Tony Mills (TNT, Shy)
Silvio Massaro (Vanishing Point)
Richard Ofsoski (Ofsoski, Sedition)
Henrik Flyman (Evil Masquerade)
Lance King (Avian, Pyramaze) in
Dagfinn Joensen (Fate), ter solo kitarista:
Glen Drover (Megadeth, Testament, Eidolon) in
Stu Marshall (Empires Of Eden).
/B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija