VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 4. 2024

Srbski stonerji Northern Revival so minuli teden v petek v Ljubljani začeli evropsko turnejo. Ta jih bo prek Avstrije in Hrvaške ponesla nazaj v Slovenijo, in sicer jutri v Maribor ter v soboto v Velenje, kjer se bo tudi zaključila.

7. 2. 2024

Finski melodični death metalci Northern Genocide so nedavno v obliki besedilnega videospota razkrili pesem Our Final Hour s  prihajajočega drugega ploščka The Point of No Return. Seznam pesmi je takšen:

To Serve the Pestilence
Kaamos
Harbingers of Genocide
Icaros
Luonnonsurma
My Fortress
Our Final Hour
Para Bellum
The Engram
Necropolis (feat. Tommy Tuovinen)

11. 12. 2023

Finski melodični death metalci Northern Genocide bodo 1. marca pri Inverse Records izdali album z naslovom The Point Of No Return. Spodaj si lahko ogledate videospot za njihov tretji single To Serve With Pestilence.

Avtorica: Tina Urek
18. 10. 2023

Simfonični metalci Everdawn iz ZDA poročajo, da bodo 8. decembra preko založbe Frontiers Music Srl izdali nov album z naslovom Venera. Ta bo zajemal naslednje komade:

Cassiopeia
Century Black
Silver Lining
Karmic Partner
Northern Star
Justify The Means
The Promise
Crimson Dusk And Silver Dawn
Venera
Orion's Belt
Images Everlasting
Samsara
Truer Words Ever Spoken
Beneath The Well

15. 9. 2023

Norveški black metal band Immortal, ki ga zdaj poganja Demonaz, bo kmalu izdal kompilacijski EP z naslovom The Northern Upirs Death. Ta kompilacija bo vključevala samonaslovljen demo skupine iz leta 1991, ko je ta še igrala dark death metal, samonaslovljen EP iz leta 1991 in 2 komada z vaj iz leta 1992.

Za remastering je poskrbel Patrick W. Engel, prednaročila pa so možna tukaj.

7. 9. 2023

Norveški enočlanski atmosferični black metal band Eldamar napoveduje izid novega EP-ja Lost Songs from the Ancient Land. Izšel naj bi 6. oktobra pri založbi Northern Silence Productions.

6. 9. 2023

Nemški post black metalci Heretoir so nedavno napovedali izid tretjega albuma Nightsphere, s katerega predstavljajo single Twilight of the Machines. Album izide 6. oktobra pri Northern Silence Productions.

8. 8. 2023

Nemški post black metalci Heretoir so napovedali Nightsphere, svoj tretji dolgometražec po vrsti in drugi letošnji studijski izdelek po EP-ju Wastelands. Album bo izšel 6. oktobra pri Northern Silence Productions, s svojimi petimi komadi pa naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Alcest, Lantlôs ali Amesoeurs. Seznam pesmi:

Sanctum - Nightsphere Part I
Twilight Of The Machines
Pneuma
Glacierheart - Nightsphere Part II
The Death Of Man

3. 4. 2023

Darkthrone bodo 26. maja pri Peaceville Records izdali demo Thulcandra in demo Cromlech na LP-ju. Prednaročila so že na voljo tukaj.

Thulcandra vsebuje prve 3 izdaje pod imenom Darkthrone, in sicer demo Land of Frost (1988), promo A New Dimension (1988), in sam demo Thulcandra (1989). Skupaj te izdaje ponujajo jasen prikaz hitrega razvoja banda v njegovih ambicioznih ustanovnih letih, vendar z naraščajočo zrelostjo in že eklektično sfero vplivov.

Cromlech je bil zadnja demo izdaja skupine, preden je bila podpisana pogodba z založbo Peaceville Records. Demo je bil posnet leta 1989 z isto zasedbo kot Thulcandra, se pravi takšno, ki je kasneje posnela albuma Soulside Journey in A Blaze in the Northern Sky. Poleg ikoničnih demo psonetkov ta izdaja vsebuje tudi dodatne skladbe s posnetkov Bootleg TV Oslo iz leta 1989, vključno s priredbo Visual Aggression skupine Celtic Frost in trojico instrumentalnih skladb s kasete, ki je bila prvotno narejena za ustanovitelja založbe Peacevill, ki jih je Paul »Hammy« Halmshaw prejel leta 1990.

3. 3. 2023

Sveža norveška black metal zasedba Nattehimmel, ki jo med drugim sestavljajo bivši člani zasedb, kot sta In the Woods... in Green Carnation, bo 20. maja pri Hammerheart Records izdala prvenec, ki bo nosil naslov Mourningstar. Tracklista:

Mourningstar
Astrologer
Each Man a Consteallation
Armies of Tiamat
Slay the Shepherd
Mountain of the Northern Kings
Realm of Hades
Tales of the Immortals
The Night Sky Beckons

20. 12. 2022

Mednarodni heavy/black metal band Wolfdom predstavlja naslovni komad kot drugi single s prihajajočega albuma Moonlight Misanthropy, ki bo 23. januarja izšel pri GrimmDistribution. Album sicer prinaša naslednje komade:

Fractal Dawn Of Endless Darkness
Black Flame Of Hatred
The Throne Of Winter Forest
A Soul Enslaved By Fear And Despair
Moonlight Misanthropy
Infernal Shadows Of Thousand Thorned Wings
Northern Wisdom
Eternal Night Mystery

18. 10. 2022

Avstralski blackened death metalci Black Lava, ki jih vodi z Dan Presland, razkrivajo svoj najnovejši video za komad Northern Dawn s prihajajočega prvenca Soul Furnace, ki izide decembra.

13. 9. 2022

Novosadska southern/stoner metal zasedba Northern Revival je pretekli petek pri založbi Geenger Records izdala svoj drugi dolgometražni album z naslovom Modification, ki mu lahko že prisluhnete na vseh digitalnih glasbenih platformah.

Ime albuma simbolično manifestira vse, kar je morala skupina v devetih letih delovanja in na prelomnici v novo desetletje svojega obstoja prestati in doživeti, da je postala bolj smiselna, popolna in prodorna.

Trenutno zasedbo sestavljajo kitarist Aleksandar Rajić, basist Marko Vasiljev, bobnar Željko Krstanović in vokalist Slobodan Pejčić, ki se jim je kot zadnji pridružil leta 2019.

10. 8. 2022

Danski black metalci Afsky se oktobra odpravljajo na krajšo turnejo po Evropi, ki so jo poimenovali Northern Sorrow Tour 2022. Na turnejo se odpravljajo skupaj z atmosferičnimi black metalci Sunken. Nam najbliže se bosta zasedbi ustavili 4. oktobra pri naših severnih sosedih, in sicer v Linzu.

15. 4. 2022

Norveški heavy metalci Sinsid bodo 20. maja izdali tretji album z naslovom In Victory, ki prinaša naslednje komade:

The Northern March (Intro)
Iron Heart
Metalheads
Secret of the Beast
In Victory
No Fear
Wrath of Destruction
Headless Grinder
Cult of Doom (Into the Fire)

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija