VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 6. 2024

Znani so vsi nastopajoči za 26. festival drugačne glasbe Trnje, ki so bo zgodil v petek in soboto, 12. in 13. julija, v Trnju pri Pivki. Ta izgleda tako:

petek, 12. 7. 2024:
NEVEN (Srb)
HYACINTH (Češ)
TEO WISE (Nem/Ita)
BIBLIBAN
GRINTA
GREEN CRACK
DOBLADORES DE SONIDO (Hr)
ATER ERA
HOBA

sobota, 13. 7. 2024:
ESCARNIUM (Bra)
RABAELLIUN (Bra)
GUMMO (Fra)
DESCARTES A KANT (Mex)
SVOJAT
SUZI SOPRANO
KORMORANA
THE KRIPLESS
REDOTTING

13. 6. 2024

Mariborski Kulturni center Pekarna ta teden obeležuje 30 let delovanja z ogromno brezplačnimi dogodki, delavnicami, razstavami in projekcijami. Celoten program lahko preverite tukaj, omeniti pa velja koncerte na velikem odru:

– danes se ob 19.00 začne koncert skupin Blutwurst, Plesni, Sekou Dembele & Family Band in Moving as a Giant,

– jutri bodo nastopili Bojan Sedmak, Missing Rainbow, Shanti Nilaya, Jimmy Barka Experience in Klotljudi,

– v soboto pa Nea Boi Nula, Pirhalter, Stari pes, V okovih in Niet.

Dizajn: Vita Kolar.

10. 6. 2024

Znani so vsi nastopajoči na letošnji ediciji Karst Rock Festa, med katerimi sta tudi dva slovenska banda. Na Karst Rock Festu 3 bo nastopilo teh šest bandov: Sfregio, Dark Pools, ArtemisiA, Chains, Antidem, Users.

Festival se bo zgodil v soboto, 6. julija, vstop je prost. Vse informacije o dogodku najdete v našem Napovedniku.

5. 6. 2024

Domači atmosferični black metal band Ueldes je v soboto izdal EP The Veil of Mountains pri Sij MusicArt. Prisluhnete mu lahko v YouTubu in na Bandcampu.

28. 5. 2024

V soboto, 18. maja, so se v medvoškem Klubu Jedro znova predstavili učenci in učenke Šole bobnov Klemen Markelj. Vsak učenec je zaigral en komad iz rock ali metal repertoarja, pri tem pa so jih spremljali:

Sandi Ževart na bas kitari,
Nejc Vidmar na električni kitari,
Andrej Jeličič-Šerif na vokalu.

Dva učenca sta pa prišla s svojim bandom, in sicer Maks Kovač z Nightcrawler in Amadej Rozman s Kresnik. Tonski mojster je bil prav tako bivši učenec Šole bobnov Klemen Markelj, in sicer Žan Ambrožič, ki trenutno bobna pri black metal zasedbi Srd.

22. 5. 2024

Domači heavy metalci SkyEye sporočajo, da bodo to soboto, 25. maja, nastopili na warm-up partyju za festival GoatHell 2024. Prvotno bi morala nastopiti zasedba Skanners, a so žal morali nastop odpovedati. Tako so vskočili SkyEye, ki si bodo tako oder v klubu Kotač v Pulju delili s Collective Rage in Granice Normale.

Več informacij o samem dogodku najdete tukaj.

15. 5. 2024

Brutalni Janez je pripravil glasbeni mimohod letošnje edicije štajerskega metal festivala Brutal Janez. Za razliko od preteklih let bo festival letos v MC Pekarni, odvil pa se bo (samo) v soboto, 7. septembra. Nastopili bodo Srd, Nubivagant, Armaroth, Kholn, Marjetice, PYRA in seveda hišni Vulvathrone

Avtorica: Tina Urek
22. 4. 2024

Srbski stonerji Northern Revival so minuli teden v petek v Ljubljani začeli evropsko turnejo. Ta jih bo prek Avstrije in Hrvaške ponesla nazaj v Slovenijo, in sicer jutri v Maribor ter v soboto v Velenje, kjer se bo tudi zaključila.

26. 3. 2024

Domači heavy metalci SkyEye so preteklo soboto na naši obletnici prvič nastopili v prenovljeni zasedbi. Na odru se je namreč predstavil njihov novi kitarist Urban. Prav tako smo bili deležni napovedi njihovega tretjega studijskega albuma. Naslovnica in morda še kakšna informacija več bosta znani že jutri.

Avtorica: Tina Urek
19. 3. 2024

Tudi na Bandcampu lahko poslušate Epic, drugi celovečerec od Vltimas, medtem ko boste na sliki našli nekaj datumov evropske promocijske turneje, ki se začne to soboto.

14. 3. 2024

Kot že verjetno veste, bo jutri in v soboto, torej 15. in 16. marca, Paranoid z dobrodelnim festivalom praznoval 25 let delovanja. O tem in kakšno dobrodelno noto bo imel sam festival, je nekaj besed objavljenih tudi na portalu Siol.net.

12. 3. 2024

Pred kratkim je naša uredniška ekipa gostovala na Radiu Študent v oddaji DJ Grafiti, ki ji lahko prisluhnete tukaj. Beseda je tekla o začetkih webzina, vzponih in padcih, forumu in družbenih omrežjih, prihajajoči obletnici in kaj Paranoidu obeta prihodnost, med pogovorom pa lahko prisluhnete še skladbam več glasbenih skupin, ki bodo v petek in soboto nastopile na dobrodelnem festivalu 25 let Paranoida.

Vstopnice bodo po predprodajni ceni 25 EUR na voljo do četrtka pri On Parole, na dan dogodka pa znaša dvodnevna vstopnica 30 EUR. Na blagajni bodo na voljo tudi enodnevne vstopnice po ceni 20 EUR. Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku.

29. 1. 2024

Francoski groove metalci Stone Horns, ki bodo to soboto obiskali mariborsko dvorano Gustaf, kjer bodo kot predvozači nastopili domači Terminal Disease, so minuli petek izdali album Chimaira. Francozi so izdajo tretjega albuma pospremili še z videospotom, in sicer za komad In The Clutches Of The Abyss.

10. 1. 2024

Domači thrasherji Eruption, ki so zaradi dveh koncertov v Španiji morali odpovedati nastop na Paranoidovi obletnici, bodo ta konec tedna odigrali dva koncerta v Nemčiji, in sicer:

v petek, 12. januarja, v Aalnu in
v soboto, 13. januarja, v Augsburgu.

5. 1. 2024

Izolski stonerji Omega Sun vabijo na »release party« najnovejšega albuma z naslovom Roadkill. Koncert se bo odvil naslednjo soboto, 13. januarja, v koprskem CMK-ju, kot predskupina bodo nastopili BibliBan.

KONCERTI & FESTIVALI
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
27. 6. 2024
Basinfirefest 2024
Spálené Poříčí, Češka Republika
28. 6. 2024
ODPOVEDANO!Cahn Fest 2024
Kipe v Trbovljah
29. 6. 2024
Scorpions
Sportarena, Budimpešta, Madžarska