VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 4. 2024

Španski thrasherji Holycide, ki jih vodi Dave Rotten od Avulsed, so razkrili prvi komad s prihajajočega albuma Towards Idiocracy. Gre za A.I. Supremacy, ki bo skupaj z ostalimi izšel 6. junija pri Xtreem Music. Tracklista:

A.I. Supremacy
Towards Idiocracy
Remote Control
Lie is the New Truth
Power Corrupts
Technophobia
Angry for Nothing
Chemical Dependency (Atrophy cover)
Pleased to Be Deceived
Flamethrower 'em All

19. 7. 2023

Avstralski folk/groove metalci Carthus so posneli besedilni videospot za komad Method in the Madness, ki je del prihajajočega ploščka Images of Tyranny, ki izide ta petek. Tracklista:

Fed to the Lions
Vindictive Retribution
Blood Crown
Method in the Madness
Warborne
Nightmare
Swamp Monster
Blind Supremacy
Ripples in Time

1. 6. 2023

Italijanski thrash metalci Game Over so trenutno v studiu v Vicenzi (Italija), v katerem nastaja njihov novi studijski album. Gre za naslednika ploščka Claiming Supremacy iz leta 2017.

Avtorica: Tina Urek
13. 3. 2023

Danski old school death metalci Bloodgutter bodo 5. maja izdali prvenec, ki bo slišal na ime Death Mountain in bo vseboval enajst komadov:

Katabatic Death Wind
Rot Awaits
Artillery Supremacy
Torture Sacrifice
Down The Gutter
For The Empire
Unternehmen Gericht
Fill The Graves
Whirlwind Of Doom
Jaws Of Death
Our Final Conflict

Za ljubitelje bandov, kot sta Entombed in Obituary.

15. 1. 2020

Hot Graves so preko spletne strani Decibel Magazine premierno objavili skladbo Ruination Supremacy s prihajajočega EP-ja z naslovom Haunted Graves, ki bo izšel 28. februarja pri založbi Redefining Darkness Records.

Haunted Graves ponuja naslednje skladbe:

Haunted Graves
Sewage Communion
Ruination Supremacy
Rotted

19. 3. 2019

Britanski simfonični black metal projekt Kull, v katerem sodelujejo člani Bal-Sagoth in Dyscaphia, predstavlja skladbo Vow Of The Exiled s prihajajočega debitantskega albuma z naslovom Exile, ki bo izšel 30. aprila pri Black Lion Records.

Exile ponuja sledeče skladbe:
Imperial Dawn
Set Nakt Heh
Vow Of The Exiled
A Summoning To War
Hordes Ride
An Ensign Consigned
Pax Imperialis
By Lucifers Crown
Of Stone And Tears
Aeolian Supremacy
Of Setting Suns And Rising Moon

14. 8. 2018

Thou predstavljajo videospot za skladbo The Changeling Prince s prihajajočega albuma z naslovom Magus, ki bo izšel 31. avgusta pri Sacred Bones Records. Po treh izdanih EP-jih je to že njihova četrta izdaja v letošnjem letu.

Magus prinaša naslednje skladbe:
Inward
My Brother Caliban
Transcending Dualities
The Changeling Prince
Sovereign Self
Divine Will
In The Kingdom of Meaning
Greater Invocation Of Disgust
Elimination Rhetoric
The Law Which Compels
Supremacy

6. 6. 2018

Thou na svojem Bandcampu predstavljajo novi single The Changeling Prince s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Magus, ki bo izšel 31. avgusta pri založbi Sacred Bones Records. Novi album prinaša naslednje skladbe:
Inward
My Brother Caliban
Transcending Dualities
The Changeling Prince
Sovereign Self
Divine Will
In The Kingdom Of Meaning
Greater Invocation Of Disgust
Elimination Rhetoric
The Law Which Compels
Supremacy

To pa še ni vse. Do takrat nameravajo Thou izdati še tri popolnoma različne EP-je: The House Primordial pri Raw Sugar, Inconsolable pri Community Records in Rhea Sylvia pri Deathwish, Inc.

15. 11. 2017

Italijanska thrash metal zasedba Game Over bo ta petek pri založbi Scarlet Records izdala novi studijski album z naslovom Claiming Supremacy.

Tracklista je sledeča:
Onward To Blackness
Two Steps Into The Shadows
Last Before The End
My Private Nightmare
Blessed Are The Heretics
Eleven
Broken Trails
Shattered Souls
Lysander
Show Me What You Got

20. 10. 2017

Game Over so objavili videospot za skladbo Last Before The End s prihajajočega albuma Claiming Supremacy, ki bo izšel 17. novembra pri založbi Scarlet Records.




18. 9. 2017

Samael so objavili videospot za skladbo Black Supremacy z novega studijskega albuma z naslovom Hegemony, ki bo izšel 13. oktobra pri založbi Napalm Records.




16. 5. 2017

Malevolence so posneli videospot za skladbo Wasted Breath, v kateri na vokalu gostje tudi Kevin Muller iz ameriške deathcore zasedbe The Merciless Concept. Skladba se nahaja na njihovem novem studijskem albumu z naslovom Self Supremacy, ki bo izšel v petek pri založbi BDHW Records.


21. 3. 2017

Naši stari znanci, britanski metalcorovci Malevolence, predstavljajo videospot za naslovno skladbo prihajajočega albuma Self Supremacy, ki bo izšel 19. maja pri založbi BDHW Records.



24. 8. 2016

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo Jail z aktualnega EP-ja francoske thrash/groove metal zasedbe Supremacy z naslovom Start Up A Fight.

8. 8. 2016

Po letu zatišja se Inmate vračajo s prenovljeno zasedbo. V bandu bosta od zdaj naprej dva vokalista, in sicer Aleksander Kolar (ex Roadkill BBQ) ter stari znanec Marko Duplišak (ex Supremacy, ex LastDayHere), ki s skupino sodeluje že od izida prvega albuma Free at Last leta 2012. Za bas kitaro bo poprijel povratnik Miha Oblišar, poznan kot prvi vokalist Inmate. Kot session kitarist bo v Inmate deloval David Vodopivec iz ljubljanske zasedbe Sober Assault. Originalna člana tako ostajata le še kitarist Andrej Bezjak (Nama Kirtan das) ter bobnar Jure Grudnik.

Fantje trenutno poleg intenzivnih priprav na koncertiranje pripravljajo videospot za skladbo Endelss Desires z aktualnega albuma Tree of Life, v teku je tudi izdelava DVD-ja za koncert lanskega release partyja ob izdaji albuma Tree of Life, katerega izid bo znan kmalu. Več o trenutnem dogajanju izveste na njihovi Facebook strani.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija