VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 2. 2024

Kot smo že pisali, se z ekskluzivnim dogodkom v Kinu Šiška na oder vračajo kultni peklenski Pomaranča. Band pravi tako:

»Organizacija dogodka poteka v združitvi dolgoletnih izkušenj očeta dokumentarca Železne Stopinje Denisa Brnčiča, Metal Strike ter Addende-P, ki so dodatno prispevali k stvaritvi dogodka, ki ne bo le koncert. Videli boste Pomarančo, kot je niste še nikoli. S potenco na 666! Dogodek 6. 6. 2024(6) bo spektakel, ki bo zapisan v zgodovino. Pomaranča bo namreč 6. junija snemala PRVI album v živo, poleg tega pa bo koncert posnet za prihodnjo DVD-izdajo, prav tako prvo v Pomarančini zgodovini. Vsa vaša prisotna grla in glasovi ter vratovi bodo tako zapisani v večnost! Bodite del zgodovine!

Posebni gostje: Metalsteel, ki bodo na koncertu praznovali 25. obletnico delovanja! Karte gredo v prodajo 1.3. 2024 na vseh Eventimovih prodajnih mestih.
«

Avtorica: Tina Urek
7. 2. 2024

45 let Pomaranče, 45 let heavy metala v Sloveniji! 6. junija se bo v Kinu Šiška odvil veliki koncert praznovanja težke kovine, saj bodo oder zasedli Pomaranča s posebnimi gosti Metalsteel. Več informacij o dogodku bo znanih kmalu, zaenkrat pa je razkrito že prvo veliko presenečenje: na odru bo po več kot 40 letih s Pomarančo stal originalni klaviaturist Tomaž Žontar!

Moči za ta enkraten dogodek sta združila kreator metala v Sloveniji, človek, ki je inspiriral generacije in bil prvi metal heroj Jugoslavije, Mijo Popović, ter največji slovenski metal glasbenik Tilen Hudrap (Northtale, Doro, U.D.O., Vicious Rumors, Testament, Pestilence). Ko k temu dodamo Matica Nareksa, eno najboljših grl v državi, in bobnarja Matjaža Winklerja (Keller, Requiem …), je spektakel garantiran.

Vstopnice za dogodek bodo naprodaj od 1. marca dalje na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Fantje pravijo, da to ni še niti polovica zgodbe, tako da več informacij sledi.

Avtorica: Tina Urek
21. 12. 2023

Junija se bo v ljubljanski Menzi pri Koritu zgodil uradni Warm Up Party Tolminator Metal Festa. 21. junija bodo v Ljubljani razgrajali Smedja in Smetke in legendarni Brujeria. Poleg omenjenih zasedb Dirty Skunks napovedujejo še presenečenje »Surprise 666«. Pustimo se torej dodatno presenetiti.

Povezavo do vstopnic, ki so že na voljo, in druge informacije najdete v našem Napovedniku.

24. 8. 2023

Norveške black metal legende Kampfar obeležujejo drugo leto 30 let obstoja. Iz tega razloga so sporočili, da bodo v letu 2024 pripravili nekaj posebnega in edinstvenega oziroma nekaj povsem novega. Pustimo se presenetiti.

30. 6. 2023

Ptujski melodeath/groove metal band Ashine sta zapustila basist Jan Gobec in bobnar Timo Kosi (Einschlog, Ghost of Veronica).

Avtor fotografije: Mihael Roškar.

28. 4. 2023

Ptujsko-veržejska melodična groove metal zasedba Ashine je včeraj obelodanila single Wasted Light, ki ga je produciral njen bobnar Timo Kosi.

Ashine bodo danes začeli krajšo turnejo s postmetal/hardcore zasedbo Decair po Srbiji in Romuniji, zaključili pa jo bodo 1. maja v ptujskem mladinskem centru CID. Jeseni jih lahko ujamete tudi na Brutal Janez Festu v Mariboru.

26. 4. 2023

Within Temptation bodo 19. maja izdali svoj nov single Wireless. Kot so povedali, gre za začetek novega obdobja zasedbe, ker bodo v svojo glasbo začeli dodajati težje riffe, breakdowne in mogočne refrene. Pustimo se presenetiti.

Avtorica: Tina Urek
3. 4. 2023

Drummer Timo oziroma Timo Kosi je na YouTubu v celoti izdal EP z naslovom Parasomnia. Seznam pesmi:

Devoured
Night Hag
Paracusia
Hallunatic

27. 3. 2023

Drummer Timo oziroma Timo Kosi je posnel svoj prvi komad, ki nosi naslov Night Hag. Gre hkrati za prvi single s prihajajočega instrumentalnega EP-ja z naslovom Parasomnia, o katerem se zaenkrat še ne ve kaj več. Na sredini singla Night Hag je Benjamin Bencik prispeval kitarski solo.

24. 2. 2023

Radenška hard rock/heavy metal zasedba Einschlog je posnela videospot za komad Find Your Way z aktualnega albuma Guts & Glory, ki ga lahko preverite tukaj.

Člani Einschlog so:
Denis Ilješ – vokal, baskitara
Marjan Kovačič – kitara
Timo Kosi – bobni

19. 1. 2023

Latvijci Sanctimony sporočajo, da so se razšli z bobnarjem Jānisom Sildniksom. Trenutno je zasedba v iskanju zamenjave.

5. 1. 2023

Ameriški progresivci Ashen Horde so te dni predstavili nov single The Neophyte. Gre za že tretji single, ki je del prihajajočega albuma Antimony. Ta bo izšel 27. januarja.

Avtorica: Tina Urek
9. 12. 2022

Rocket Panda Management in društvo Never In vabita na StonerKlaus Winter Party, večer v znamenju psihedeličnega rocka, ki bo potekal v Kulturnem domu na Proseku. Nastopili bodo ameriški Black Lung in lokalci Black Mamba Rock Explosion. Več o dogodku boste zvedeli na Facebooku.

8. 11. 2022

Skrivnostni brazilski death/black metalci Antimonument so posneli video za skladbo Entranced in Ruin.

18. 10. 2022

Hollywoodski progresivni black metal projekt Ashen Horde je posnel videospot za komad The Physician, ki bo izšel na četrtem studijskem albumu Antimony pri založbi Transcending Obscurity Records. Po The Throes of Agony je to že drugi single z omenjenega izida.

KONCERTI & FESTIVALI
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna
18. 5. 2024
Undercode, Challenger
TrainStation SubArt, Kranj
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija