VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 12. 2022

Nemški speed metalci Speed Lv̇fter predstavljajo video za Tornado of Blades, naslovni komad prihajajočega EP-ja, ki bo izšel 16. decembra.

4. 11. 2022

Nemški speed metalci Speed Lv̇fter predstavljajo besedilni video za prvi single z naslovom Druckluft. Ta se nahaja na EP-ju z naslovom Tornado of Blades, ki bo izšel sredi decembra. 

12. 5. 2022

Italijanski grinderji Crisis Benoit bodo 10. junija izdali svoj debitantski celovečerec El Culto De La Muerte. Ta bo izšel pri Slaughterhouse Records in bo vseboval 11 komadov:

Macabre Coffin Cremation
Awekened Corpses Desperation
Deadlifting Cadavers
Tornado Of Thousand Broken Light Tubes
Kneeling Reverse Piledriver But Your Skull Exploded In Fragments
El Culto De La Muerte
The Eternal March Of The Dead
Raging Bulldozer
Teacherous Techniques As Casues Of Death
Death Grip In A Bar Fight
Back From The Dead

22. 8. 2019

Paganizer so razkrili skladbo Cannibal Remains s prihajajočega studijskega albuma The Tower Of The Morbid, ki bo izšel 1. novembra pri založbi Transcending Obscurity Records. Naslovnico za novi album je ustvaril priznani umetnik Dan Seagrave (Benediction, Dismember, Hypocrisy, Suffocation).

The Tower Of The Morbid prinaša sledeče skladbe:
Flesh Tornado
Apocalypse Writings
Cannibal Remains
Drowning In Sand
Redemptionless
They Came To Die
Rot Spreads
Beneath The Gauze
The Tower Of The Morbid
Purge The World
Demented Machines

7. 3. 2018

V soboto, 10. marca, lahko v Gromki pričakujemo d-beat tornado iz Göteborga, ki sliši na ime Contorture. Skupino sestavljajo štiri dekleta, dolgoletne akterke na švedski crust punk sceni, ki si deli članice z bandoma Agrimonia in Vicious Irene. Pred njimi bodo oder zatresle še punkrokerice Doxie iz Bologne in domači Pakt, katerih člani prihajajo iz vrst Human Host Body, Melete, Anarho Terror Squad in Antikontra.

Več podrobnosti o koncertu si lahko preberete na Facebooku kot tudi v našem napovedniku.

16. 1. 2018

Japonske heavy metal legende Loudness predstavljajo skladbo I'm Still Alive z novega studijskega albuma z naslovom Rise To Glory, ki bo izšel 26. januarja pri založbi earMUSIC.

Tracklista je sledeča:
8118 (Instrumental)
Soul On Fire
I’m Still Alive
Go For Broke
Until I See the Light
The Voice
Massive Tornado
Kama Sutra (Instrumental)
Rise To Glory
Why And For Whom
No Limits
Rain
Let’s All Rock

29. 9. 2016

Samo še dober teden dni nas loči od dvodnevnega festa Scena se pedena - Punk, HC & HM pod Slovenci 2.0! Škuc Ropot in Dirty Skunks sporočajo, da je na voljo samo še 100 dvodnevnih vstopnic, ki so v predpordaji preko On Parole Productions, v trgovini Truga (LJ) in v Orto baru. Brez skrbi, fest ne bo razprodan, saj bodo dnevne vstopnice na voljo v petek in v soboto na blagajni Orto bara. Omejene so samo cenejše dvodnevne vstopnice, ki so na voljo samo v predprodaji. Vam pa vseeno priporočamo, da si priskrbite vstopnice v predprodaji in s tem prihrnite 8 €.

»TO NE BO CVETJE V JESENI, TO BO DRETJE V JESENI! PUNK, HC & HM POD SLOVENCI 2.0 - SCENA SE PEDENA!«

Skoraj leto dni je minilo od lanske uspešno izvedene edicije - Punk pod Slovenci 1.0 - Slovenska Punk transverzala, kjer se je na odru legendarnega nočnega kluba v prestolnici zbrala punkerska karavana s sončne strani alp. Naj to postane tradicija in v ta namen letos pripravljamo dvodnevno edicijo, ki bo še dodatno začinjena. Punk, HC & HM pod Slovenci 2.0 - Scena se pedena!
Tako je. Poleg Punka bo na odru dominiral tudi Hardcore in Heavy metal s svojimi podžanri. V dveh dneh se bo na dveh odrih predstavilo petnajst alternativnh glasbenih skupin z naše podalpske vasice. Temelje Orto bara bodo dodobra pretresli prekaljeni mački, ki odrsko kilometrino nabirajo že deset in več let, ki imajo za seboj že zavidljivo število albumov, domačih in evropskih turnej. Slišali bomo tudi novo nastale zasedbe , ki jih zastopajo stari in malo mlajši obrazi te naše alternativne scene. Seveda nismo pozabili na podmladek. Na mladino, ki je pred kratkim osnovala bande in se podala na to trnovo D.I.Y. (naredi si sam) pot in že kažejo pozitivne rezultate, ki bodo po godu vašim ušesnim brbončicam.

Od gorenjskih »Psychadelic death metal« razgrajačev Armaroth, do mariborskih »Pop Punk« sladkorčkov Trash Candy. »D-beat/Hardcore/Metal« punkerji SHIV s slovenske obale in ajdovski »Punkrock« zabavljači Real Life Version skupaj z ljubljanskim triom White Stain... S Prekmurja pridejo »Sludge/Hardcore/Punk« Mt.Blanc iz Rovt pa zasanjani »Post/Rock/Metal« kozmonavti Seul Ocean... Nikar ne pozabite na ljubljanski »Psychobilly« tornado Clockwork Psycho in na novo nastalo »All star Death metal« zasedbo Demutilated, ki so si glasbeno v sorodu z zombijevskimi Hellcrawler z Nove Gorice... Štajerski Morywa in Heart's Abyss, ki vsak s svojo različico modernega »Progressive/Death/Metalcore« žanra širijo železni plamen decibelov, prav tako kot dolenjski »Thrash metal« razbijači Sober Assault in »hardkorovci« Laid to Rest izpod Karavank.
Na letošnji ediciji bodo gostovali tudi nemški punkrokerji, ki slišijo na ime James First. Kako? Zakaj? Ravno v teh dneh se potepajo na evropski turneji in ker nesreča nikoli ne počiva, so jim odpovedali nastop pri naših sosedih. Priskočili smo na pomoč in jim ponudili nastop v Ljubljani, ker to je scena in scena se pedena. Pa vendar se scena ne pedena kar tako sama od sebe, zato podpri lokalno sceno, ker na koncu koncev si scena tudi Ti! Se ga vidimo 7. in 8. oktobra v Orto baru!

18. 1. 2016

Italijanska sludge metal zasedba Deadsmoke predstavlja skladbo Liar Behind Me s prihajajočega samonaslovljenega prvenca, ki bo izšel 25. marca pri založbi Heavy Psych Sounds. Tracklista je sledeča:
Branches Of Evil
Eyes Of The Blind Man
Liar Behind Me
Tornado
Night Of The Vipers

19. 5. 2015
Tornado so v posluh ponudili drugi album z naslovom Black President, ki bo izšel 1. junija. /P.G./

10. 3. 2015
Tornado so objavili video za komad David and Goliath z drugega albuma z naslovom Black President, ki bo kmalu izšel pri založbi Wormholedeath. /P.G./

24. 6. 2014
Bullet so objavili naslovnico in tracklisto prihajajočega albuma z naslovom Storm of Blades, ki bo pri založbi Nuclear Blast izšel v začetku septembra:
Uprising
Storm of Blades
Riding High
Tornado
Hawk Eyes
This One's for You
Hammer Down
It’s On
Crossfire
Run with the Hunted
Band se bo po izidu odpravil na evropsko turnejo, ki se bo najbliže nam ustavila 7. oktobra na Dunaju. /P.G./

12. 9. 2012
Megadeth bodo 6. novembra pri Capitol Records/EMI ob 20. obletnici albuma Countdown To Extinction izdali remasterizirano verzijo, ki je nastala pod budnim očesom Davea Mustaina. Nova dvojna izdaja bo vsebovala tudi bonus CD z naslovom Live At The Cow Palace s posnetkom celotnega koncerta iz San Francisca leta 1992. Tracklista koncertnega albuma je sledeča:
Intro
Holy Wars... The Punishment Due
Skin O' My Teeth
Wake Up Dead
Hangar 18
Countdown To Extinction
Foreclosure Of A Dream
This Was My Life
Lucretia
Sweating Bullets
In My Darkest Hour
The Conjuring
Tornado Of Souls
Ashes In Your Mouth
Symphony Of Destruction
Peace Sells
Anarchy In The UK (Sex Pistols Cover)
/B.B./

31. 8. 2012
Paragon bodo 19. oktobra izdali album z naslovom Force Of Destruction, ki bo vseboval naslednje skladbe: Last Day On Earth (intro)
Iron Will
Tornado
Gods Of Thunder
Bulletstorm
Blood & Iron
Blades Of Hell
Dynasty
Rising From The Black
Demon´s Lair
Secrecy
V skladbi Blood & Iron gostujeta vokalista Kai Hansen (Gamma Ray, Unisonic, ex Helloween) in Piet Sielck (Iron Savior). Slednji je album tudi produciral. /P.G./

23. 8. 2012
Above This so objavili skladbo Shape Shifter z aktualnega albuma z naslovom Titanium, na katerem se nahajajo naslednje skladbe:
Beat Down (Intro)
Attaboy
Ice Age
Cursive Curses
Shape Shifter
The Way Of The Hand, A Pyro's Revenge
There Can Only Be One Second Best!
Titanium
I'm Not Shy, I Just Don't Like You
F5: Winds Of Storm
Tornado
Open At The Close
One Up (Destroyer Of Worlds)
Where Did All The Anti-Matter Go?
THR3AT
Abooshaball
/B.B./

28. 3. 2012
Spodaj si lahko ogledate live video skupine Mindless Self Indulgence za skladbo z naslovom Tornado, ki ga je na odru pretekli vikend posnel kar njihov frontman Jimmy Urine. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Phantasmagoria ('88 - '90 Set + Best Of)
DVA OSAM, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija