VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 2. 2023

Avantgardna metal zasedba DieHumane predstavlja nov single Shell Shock s prihajajočega albuma The Groutesque. Album izide 5. maja pri založbi WURMgroup Records, zajemal bo pa naslednje komade:

Executively Dysfunctional
King Of Nothing (The Bruiser)
Standing At The Edge Of Forever
Shell Shock
The Death Knell
Epitaph
Oblivion
The Vanishing
Ghosts
Aphasia
Nevermind
Crossroads
The Descent
The Devil Sings
Sparrows
Skeletons
Stardust Blues

29. 7. 2022

Američani Lamb of God, ki pridejo kmalu v Ljubljano, so posneli videospot za naslovni komad prihajajočega albuma Omens, ki bo izšel 7. oktobra pri Epic Records. Tega in tracklisto lahko preverite spodaj:

Nevermore
Vanishing
To the Grave
Ditch
Omens
Gomorrah
Ill Designs
Grayscale
Denial Mechanism
September Song

25. 3. 2022

Tukaj lahko v celoti slišite Key to a Vanishing Future, danes izdani album skupine Falls of Rauros.

25. 2. 2022

Falls of Rauros so objavili besedilni video za skladbo Poverty Hymn, ki se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Key to a Vanishing Future.

18. 1. 2022

Ameriški black/folk metal band Falls of Rauros bo 25. marca izdal svoj šesti studijski album Key to a Vanishing Future pri založbah Gilead Media in Eisenwald, ki že zbirata prednaročila za album na CD-ju in kaseti. Četverica je album posnela med decembrom 2020 in januarjem 2021 v svojem vadbenem prostoru v Portlandu v zvezni državi Maine, posnetke pa je reampal, zmiksal in masteriziral Colin Marston v svojem studiu Menegroth, the Thousand Caves v New Yorku. Naslovnico je naslikal bandov dober prijatelj Austin Lunn (Panopticon). Za prvi single s prihajajočega albuma je band izbral svojo prvo skladbo Clarity.

Key to a Vanishing Future prinaša skladbe:
Clarity
Desert of Heart
Survival Poem
Known World Narrows
Daggers in Floodlight
Poverty Hymn

23. 4. 2021

Francoski post-metalci Dirge so dve leti po zaključku kariere objavili še zaključno izdajo, retrospektivno zbirko neizdanih in redkih skladb z naslovom Vanishing Point, ki sledi razvoju skupine od industrial začetkov sredi 90. do atmosferičnih sludge/post-metal popotovanj. Kompilacija je v omejeni nakladi izšla v sodelovanju med njihovo lastno založbo Blight Records in kultno švicarsko založbo Division Records (Impure Wilhelmina, Kehlvin, Rorcal, Unfold), na voljo pa je tudi v digitalnem formatu in ji lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

23. 10. 2020

Bostonska stoner/doom metal zasedba Cortez bo danes pri Ripple Music in Salt Of The Earth Records izdala svoj tretji studijski album, ki nosi naslov Sell The Future. Skupina v posluh ponuja skladbo Faulty Authors, pred tem pa je objavila tudi videospota za Look At You in naslovno Sell The Future.

Tracklista albuma je sledeča:

No Escape
Sell The Future
Look At You
Faulty Authors
Deceivers
Sharpen The Spear
Vanishing Point
Beyond

16. 7. 2020

Nemška okultna doom metal zasedba Moribund Mantras se vrača z drugim dolgometražnim albumom Golden Void, ki je izšel prejšnji teden pri Rain Without End / Naturmacht Productions. Nov album lahko v celoti preverite tukaj.

Golden Void ponuja sledeče skladbe:
Fragments
Vanishing
Praemolestia
Psalm of Rebirth
Ascension

3. 3. 2020

Ameriški inštrumentalni psihedelični doom/drone dvojec Insect Ark je konec prejšnjega tedna pri Profound Lore Records izdal nov studijski album z naslovom The Vanishing, ki mu lahko v celoti prisluhnete tukaj.

The Vanishing prinaša naslednje skladbe:
Tectonic
Three Gates
Philae
Danube
Swollen Sun
The Vanishing

12. 12. 2018

Vanishing Kids so objavili videospot za skladbo Without A Sun z aktualnega studijskega albuma z naslovom Heavy Dreamer, izdanega konec novembra pri založbi Svart Records.

18. 10. 2018

Vanishing Kids predstavljajo skladbo Reaper s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Heavy Dreamer, ki bo 30. novembra izšel pri založbi Svart Records.

Heavy Dreamer prinaša naslednje skladbe:
Creation
Heavy Dreamer
Without A Sun
Mockingbird
Eyes of Secrets
Reaper
Rainbows
Magnetic Magenta Blue

24. 9. 2018

Ameriška psihedelična doom/heavy rock zasedba Vanishing Kids bo 30. novembra po več kot petih letih pri založbi Svart Records izdala novi studijski album, ki nosi naslov Heavy Dreamer. Spodaj si lahko ogledate tudi že videospot za skladbo Creation.

Jedro skupine sestavljata vokalistka Nikki Drohomyreky in kitarist Jason Hartman (Jex Thoth), katerima sta se nazadnje pridružila še Jerry Sofran (ex-Lethal Heathen, ex-Mirrored Image) na basu in Hart Allan Miller (Wartorn, Deathwish, Tenement) na bobnih.

17. 8. 2018

Anna von Hausswolff je objavila koncertni video za skladbo The Mysterious Vanishing Of Electra, ki se nahaja na njenem aktualnem albumu z naslovom Dead Magic.

21. 12. 2016

Cruadalach je češka folk metal skupina, ki je nastala leta 2009 v Pragi. Pred kratkim so sodelovali na albumu Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity, ki vsebuje priredbe romunske skupine Goodbye to Gravity. Cruadalach in šestnajst drugih skupin/izvajalcev so izdelek posneli v spomin na tragedijo, ki se je zgodila 30. oktobra 2015 v klubu Colectiv v Bukarešti. Ves dobiček bo namenjen družinam žrtev. Albumu lahko prisluhnite tukaj.

Tracklista:
Cruadalach (Češka) – Waking Up
Outbreak (Romunija) – Unusual Suspects
Changing Skins (Romunija) – Vanishing Point
Nightshadows Lament (s člani bandov My Dying Bride, Tristania, Apoptygma Berzerk, Mortiis, Hellbound Hearts ter Green Carnation) – Horizons
Stonelight & Toni Dijmarescu (Romunija) – I Won't Wait
Anna Murphy (ex-Eluveitie – Švica) – Through It All
Bruma (Romunija) – Between the Tides
Bedårande Barn (Švedska) – Back to Life (akustična verzija)
Days of Confusion & Vița de Vie (Romunija) – The Day We Die
News from Nowhere (Romunija) – Shadow Puppets
Wind Rose (Italija) – Atonement
Sequence (Srbija) – Four Minutes of Rage
Matricide (Izrael) – Rise From the Fallen
L.O.S.T. (Romunija) – Heed the Call
Bucium (Romunijaa) – What If
Mindcage Escape (Romunija) – This Life Is Running Out
Spaceman – v izvedbi Goodbye To Gravity (priredba skupine Babylon Zoo)

Avtorica: Hana Jenko
31. 8. 2015

Francozi Wheelfall predstavljajo videospot za pesem Vanishing Point z drugega ploščka Glasrew Point, ki bo sredi septembra izšel pri Sunruin Records.

 

KONCERTI & FESTIVALI
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
25. 6. 2024
Tolminator Warmup: Vader, Biocancer, Warside
TrainStation SubArt, Kranj
26. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija
27. 6. 2024
Basinfirefest 2024
Spálené Poříčí, Češka Republika
28. 6. 2024
ODPOVEDANO!Cahn Fest 2024
Kipe v Trbovljah
29. 6. 2024
Scorpions
Sportarena, Budimpešta, Madžarska