RECENZIJE

5. 1. 2001
Hellowen - The Dark Ride
Nuclear Blast, 2000
Že s prejšnjima studijskima albumoma, The Time Of The Oath in Better Than Raw, so nemški heavy metal prvaki Helloween dokazali, da so premagali vse težave, ki so jih pestile v začetku devetdesetih in da so svojo glasbeno raven sposobni zelo približati “Keeperjevemu” obdobju. To je bil dovolj tehten razlog, da je bil The Dark Ride eden izmed najbolj pričakovanih albumov letošnjega leta.
In kakšen je rezultat? Takšen, kot smo si ga lahko le želeli – nov odličen album, za katerega je poleg članov banda zaslužen tudi producentski dvojec Roy Z/Charlie Bauernfeind, ki je vplival na malce trši zvok (predvsem kitar).
The Dark Ride je njihov ˝najtemačnejši˝ izdelek, vendar kljub temu ostajajo zvesti svojemu stilu. Tako so na plošči klasične, hitre, melodične pesmi – Mr. Torture, All Over The Nation, Salvation, I Live For Your Pain in We Damn The Night. Escalation 666, z atmosferičnimi klaviaturami v ozadju, vleče na progresivo in bo mogoče potrebnih nekaj več poslušanj, da se ga boste navadili. If I Could Fly (prvi singel) z malce popovskimi klaviaturami gre zelo hitro v uho in bo všeč bolj nežnim dušam. Med vrhunce plošče pa sodita tudi The Departed (Sun Is Going Down), ki je zelo zanimiva zaradi svoje zgradbe, in pa naslovna The Dark Ride, ki je nekakšna mešanica Midnight Sun in Halloween.
The Dark Ride bo sigurno zadovoljil okuse Helloween fanov, ki jim priporočam čim večkratno poslušanje CDja in potem seveda obisk turneje, ki se bo začela konec januarja 2001.

Matjaž
SORODNE VSEBINE:
13. 9. 2011Dark Heavens / Novice
10. 10. 2001Destruction - The Antichrist / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija
26. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
29. 5. 2024
Metallica
Ippodromo Snai La Maura, Milano, Italija
31. 5. 2024
Britof, Jegulja
Dvorana KS Podlubnik - Stara Loka, Škofja Loka