Na današnji dan
1980
Iron Maiden izdajo samonaslovljeni prvenec
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

2. 3. 2006
Killswitch Engage - (Set This) World Ablaze DVD
Roadrunner Records, 2006
No, eno je sigurno – čeprav se mnenja o tem, v kolikšni meri je Roadrunner še metal založba, vedno bolj razlikujejo – Roadrunner dela hudičevo dobre DVDje. In Killswitch Engage DVD je definitivno eden najboljših, kar sem jih nasploh videl v življenju.
Gre za metalcore senzacijo iz Bostona, ki se je iz majhnega banda prelevila v neverjetno veliko (kar se tiče obiskanosti koncertov, prodaje CDjev) metal pošast. Imenujte to metalcore ali pa hardcore, ne motijo se, ko rečejo: »We're Killswitch Engage and we're metal!«, nato pa začnejo ubijalski show. Tisti, ki jih še niste videli v živo, si lahko takoj zarolate posnetek razprodanega koncerta v Worchester Palladium, Massachusets (»Mass-Metal«). Odličen zvok in neverjeten show. Set-lista obeh albumov, zvok kot na ploščah, vendar z veliko improvizacije v živo. Band je neverjetno energičen, čeprav na trenutke malce preveč pozerski (vodita basist Mike Di Antonio in kitarist Joel Stroetzel), komunikacija Howarda Jonesa je bolj skromna (čeprav mu skorajda itak ni potrebno govoriti), a res ubija, kar se nastopa tiče. Vse skupaj pa je prežeto z obilico humorja, katerega vir je kitarist Adam D, ki skače naokoli v Drakulinem plašču, nosi ultra majhne kratke jeans hlače in pod njimi prevelike rdeče boksarice. Tip je parodija na Venom, WASP, Manowar, black metalce itd., pa še govori, ki jih ima: »This song will hit you harder then your first period!« ali pa »Take the 14-year old girl next to you and mosh her training bra away!«; medtem pa seveda igra kitaro »kot bog«. Prisotne so tudi akrobacije, vse skupaj pa je tako, da bi kar začel skakat po sobi kot norec! Če bi bili vsi bandi taki live...
Po sedemdesetih minutah koncerta si lahko ogledate štiri videospote (Rose Of Sharyn, My Last Serenade, Fixation On The Darkness, The End Of Heartache), nato pa je prava poslastica definitivno najboljši dokumentarec, kar sem jih videl v življenju – From Bedroom To Basement, kjer je prikazana vsa zgodba banda tako skozi njihove oči kot oči drugih bandov kot so Unearth, Lamb Of God, God Forbid, As I Lay Dying, Slipknot itd. Miks je neverjetno dober, posnetki ubijajo, humornih situacij in štorij pa je toliko, da vas bo trebuh bolel še nekaj dni zatem.
Vsi fani Killswitch Engage boste s tem ultimatnim dokumentom prišli več kot dovolj na svoj račun, zadrti »true« metalci pa naj si raje najprej ogledajo dokumentarec – kdo ve, morda pa metalcore vseeno ni tak bav-bav. Set this world ablaze!

Ivan
SORODNE VSEBINE:
6. 12. 2005Machine Head - Elegies (DVD) / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
12. 4. 2024
Srd - vragvmesiton
Recenzija
11. 4. 2024
Mörghuul - Domination of the Beast
Recenzija
9. 4. 2024
Inquisition - Veneration of Medieval Mysticism and Cosmological Violence
Recenzija
5. 4. 2024
Iz ropotarnice: Tool - Ænima
Recenzija
3. 4. 2024
My Dying Bride - A Mortal Binding
Recenzija
29. 3. 2024
Khold - Du dømmes til død
Recenzija
28. 3. 2024
Aeternus - Philosopher
Recenzija
20. 3. 2024
Feral Forms - Premalignant (EP)
KONCERTI & FESTIVALI
14. 4. 2024
Finntroll, Suotana, Metsatöll
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 4. 2024
Inquisition, Demonical
Orto Bar, Ljubljana
16. 4. 2024
Finntroll, Metsatöll, Suotana
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
17. 4. 2024
Cronica, Cremisi, Dark Sphere
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
18. 4. 2024
Tarot, Woygn
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska