Na današnji dan
1956
Rodi se Steven Barry “Lips” Kudlow, kitarist in ustanovni član Anvil
NAGRADNE IGRE
Traja do: 18. 2. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

24. 1. 2007
Slipknot - Voliminal: Inside The Nine DVD
Roadrunner Records, 2006
Po nekaj letih se Slipknot vračajo z novo kreacijo, tokrat z DVD-jem, ki prinaša vpogled v kaos, ki je Slipknot. Gre v bistvu za nadaljevanje DVD-ja Disasterpieces, saj se boste željni koncertnih posnetkov lahko zadovoljili le ob live spotih, če vam to ne bo dovolj, pa si lahko ogledate še vse spote, ki so bili posneti za ploščo Volume 3: The Subliminal Verses (uživajte ob Vermillion, part 2, čeprav je največji šus definitivno The Nameless).
Film na prvem DVDju zahteva močno poglobitev. Torej, vstopimo v »inside the nine«. Če niste potrpežljiva sorta človeka in če vaša sposobnost poglabljanja ne presega branje Naše žene (with all due respect, Naša žena rules), boste DVD 1 dali hitro ven. Ostali pa se boste potopili v kaotični svet, ki se po Clownovih besedah premika v nazaj. Šele v kasnejših intervjujih je razložil, da gre za retrospektivo, ki se začne s svetovno turnejo za zadnjo ploščo in se bo končalo čez nekaj let s kakšnim DVD-jem za mogoče prvo ploščo. Kdo ve, Clown je le Clown.
Več kot 400 ur posnetkov je bilo združenih v live posnetke, kjer prednjači predvsem t. i. Zero Bullshit, kjer se posedejo cele arene na tla, Joeyev drum solo (tokrat iz vseh živih kotov), iz zaodrja predvsem zapijanje roadijev, brutalni pretep, tip, ki je oblečen v morskega psa, velikokrat nepotrebni posnetki dveh bejb, ki skušajo doseči Manowar DVDje (res, minus), posnetki iz studija oziroma hiše Harry Hoodinija, kjer je bila posneta zadnja plošča. Občasno vidite tudi člane banda brez mask, z zamegljenimi deli obraza ali pa kar ne. Vsega je res za dobri dve uri in pol, narejeno pa je tako, kot se pričakuje za stvaritev Slipknot – šokantno, a okusno, kaotično, a smiselno, direktno, a subliminalno. Berite med vrsticami, ta DVD se mora pogledati večkrat. Ne gre za namerno kompliciranje, temveč izkušenost v grafiki, oblikovanju in fotografiji. Je pa res, da s tem lahko DVD izgubi določen čar. Če pričakujete posnetke žurov, opreme, tehničnih in tonskih vaj, spotov, osebnih izpovedi (no, te so v intervjujih, res), potem boste morda razočarani. Vsekakor gre za ključen pogled v razumevanje te izredno nenavadne skupine. Celo v intervjujih nisi prepričan, kaj sploh dobivaš skozi besede deveterice. Res je, biti moraš znotraj tega, da bi razumel.
Definitivno je to eden najbolj originalnih DVD-jev leta 2006. I've gotta say, what I've gotta say, but I can't promise you'll enjoy the lines... Odprite oči in um... vstopate v grozo in norost. Slipknot.

Ivan
SORODNE VSEBINE:
12. 2. 20073 Inches Of Blood / Novice
6. 12. 2005Machine Head - Elegies (DVD) / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
1. 3. 2024
Iz ropotarnice: Morgion - Solinari
Recenzija
28. 2. 2024
The Lion's Daughter - Bath House
Recenzija
27. 2. 2024
Chains - Rito Funebre (split z Black Spell)
Recenzija
23. 2. 2024
Vitriol - Suffer & Become
Recenzija
22. 2. 2024
Goragorja - Monokrom
Recenzija
20. 2. 2024
Troll - Trolldom
Recenzija
16. 2. 2024
Iz zakladnice: Varathron - The Crimson Temple
Recenzija
15. 2. 2024
Voltumna - For Death Is Fate (EP)
KONCERTI & FESTIVALI
2. 3. 2024
Black Abyss Ritval: Guyođ, Saturnists, Naire
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
5. 3. 2024
Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
6. 3. 2024
Cradle Of Filth, Wednesday 13, Sick N' Beautiful
Dürer Kert, Budimpešta, Madžarska
6. 3. 2024
Cryptopsy, Atheist, Monastery, Almost Dead
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
7. 3. 2024
Amaranthe, Dragonforce, Infected Rain
Gasometer, Dunaj, Avstrija
7. 3. 2024
Leprous, The Hirsch Effekt, Fight the Fight
Szene, Dunaj, Avstrija