Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

18. 4. 2017

Metal Detektor - Music Only

Tegla sporoča: »Včasih je težko žrtvovati tudi eno večerno metalsko oddajo, a ko te pot zanese na Dunaj na koncert Vader in Immolation, metal bogovi priznajo tak razlog. Torej, Tegle ne bo, ker prav v času te oddaje vrti čupo na Immolation - je pa pustil dozo dobrih bendov z novimi stvaritvami.

Oddajo začnejo avstrijski thrasherji Enclave s svojim thrash movement hommageom z nove plate, sledi ameriška thrash sila Lich King z novo plato (kmalu se bodo ustavili tudi v Kopru, kjer bodo igrali s Panikk), nato pa jebeno dober instrumental s strani violent thrasherjev iz Peruja, Maze Of Terror. Finska poleg extremnega metala ponuja tudi hudičevo dober crossover v obliki zasedbe Foreseen, angleška scena pa parira s Hellripper, ki časti(jo) Toxic Holocaust.

Nato se obrne še bolj temačno poglavje oddaje z blekkerji Grinning Death's Head, nato so tu francoski Necrowretch, irski Rebirth Of Nefast in black thrasherji s Češke, Horrible Creatures ter death n rollerji švedskega porekla, Of Fire.

Novejše metal vode se zrcalijo v progressive djenty death metal itd. bendih a la francoski Fractal Universe, sludgerjih Dead Rabbits in celo kitajskih tech death metalcih Obsolete Nova, nato pa se poklonimo metaliziranemu HC-ju v obliki solo projekta frontmana zasedbe Hatebreed, imenovanem Jasta, da bi vse skupaj zaključili z angleškimi NWOBHM-jevci Warrior.

Seznam komadov je le klik stran. Oddaja Metal Detektor je na sporedu vsak torek ob 22:00 na Radiu Študent (89.3 MHz ali pa prek neta).«

SORODNE VSEBINE:
20. 12. 2010Metal detektor / Novice
17. 3. 2008Metal detektor / Novice
2. 7. 2007Metal detektor / Novice
4. 5. 2004Metal detektor / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna