RECENZIJE

12. 5. 2021
Fear Factory - Disruptor (single)
Nuclear Blast, 2021

Preko pet let je že minilo od Genexusa, ko smo nazadnje slišali nove pesmi pionirjev industrial metala, 16. aprila letos pa so z novim singlom Disruptor naznanili prihajajoči album Aggression Continuum. Album so posneli že pred leti, zato bomo še zadnjič slišali Burtona C. Bella na vokalih, ki je band zapustil septembra 2020 in se popolnoma posvetil projektu Ascension Of The Watchers. Nekateri sedanji in bivši člani Fear Factory so namreč zadnja leta veliko časa preživeli na sodiščih z namenom, da bi določili, kdo je zakoniti imetnik imena Fear Factory.

Javno se ni veliko govorilo o tem, vendar je Dino Cazares pridobil 100-odstotno lastništvo, kot je povedal v intervjuju za MetalSucks, potem ko je za Kerrang povedal, da Burton ni več sposoben peti. Burton se je za Metal Hammer odzval, da so Fear Factory zanj zaključena zgodba. Dino poudarja, da nikakor ni želel, da bi Burton zapustil band in da so mu vrata vedno odprta. Zaenkrat vse kaže, da sta Dino in Burton po zelo težavnem obdobju oba našla svojo pot, vsak je šel v svojo smer ter se vsak po svoje pripravlja na izdajo nove glasbe, mi pa želimo obema vso srečo pri ustvarjanju, česarkoli se bosta domislila. Če se vrnemo k Fear Factory, trenutno vemo le to, da bo Dino Cazares vodil projekt naprej, kako in v kakšni obliki pa zaenkrat še ni znano.

Single Disruptor naznanja, da lahko pričakujemo album v popolnem slogu Fear Factory. Pesem se začne z Burtonovim glasom kot uvodom v močan »skakajoči« riff, ki se ohrani kot podlaga za kitice, tako kot pri marsikateri pesmi banda. V refrenu se pojavijo čisti vokali, ki precej spominjajo na nekatere pesmi s predhodnika Genexus, v katerem je bil to očitno modus operandi pisanja pesmi. Sam video za single je postavljen v zelo futuristično, postapokaliptično scenografijo v stilu distopičnih filmov o robotih, nezemljanih ali umetni inteligenci. Dokaj analogen videu, ki so ga Metallica pripravili za Spit out the Bone. Agresiven sound Fear Factoryjev se odlično ujema s to scenografijo. Video in pesem hodita vzporedno drug ob drugem, in ko se enemu poviša intenziteta, se takoj še drugemu. Struktura pesmi nima nepričakovanih elementov in se razvija po precej uveljavljenem vzorcu: kitici sledi refren, ponovitev obeh, breakdown in zaključni refren. Fear Factory so sicer najbolje poznani po težkih ritmih tako na kitari kot na bobnih, torej ni prav nič presenetljivo, da pesem vrhunec doseže v breakdownu, ki se najprej začne instrumentalno, nato pa se mu priključijo še Bellovi jezni vokali.

Dino Cazares je komentiral na Facebookovi strani Fear Factory, da je album eden od njegovih največjih uspehov in da nestrpno čaka, da bo končno izdan. Po takem singlu ga nestrpno pričakujemo tudi mi.

SORODNE VSEBINE:
17. 5. 2021Fear Factory izdali nov single / Novice
30. 9. 2003Misery Index - Retaliate / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
15. 10. 2021
Vulgaris - The Gospel of Bestial Noise (EP)
Recenzija
8. 10. 2021
Iz ropotarnice: Queensrÿche - Operation: Mindcrime
Recenzija
7. 10. 2021
Enslaved - Caravans to the Outer Worlds (EP)
Recenzija
5. 10. 2021
Insomnium - Argent Moon (EP)
Recenzija
4. 10. 2021
Thyrfing - Vanagandr
Recenzija
1. 10. 2021
Wolves In The Throne Room - Primordial Arcana
Recenzija
30. 9. 2021
Carcass - Torn Arteries
Recenzija
29. 9. 2021
Ondfødt - Norden
KONCERTI & FESTIVALI
16. 10. 2021
Mrtvaški Ples Vol. 1: Srd, Vulvathrone, Kholn, Đornata
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 10. 2021
The European Siege 2021: Arch Enemy, Behemoth, Carcass, Unto Others
Gasometer, Dunaj Avstrija
21. 10. 2021
Siderean, Ensanguinate, Razvalina, Nefarious Vermin
Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
21. 10. 2021
KoD: Carnifliate, Morana, Sovrag
Orto Bar, Ljubljana
22. 10. 2021
Britof, The Canyon Observer, Teodore
Orto Bar, Ljubljana
23. 10. 2021
Chains, Decatholicize, Løben
KUD Channel Zero