RECENZIJE

12. 5. 2021
Fear Factory - Disruptor (single)
Nuclear Blast, 2021

Preko pet let je že minilo od Genexusa, ko smo nazadnje slišali nove pesmi pionirjev industrial metala, 16. aprila letos pa so z novim singlom Disruptor naznanili prihajajoči album Aggression Continuum. Album so posneli že pred leti, zato bomo še zadnjič slišali Burtona C. Bella na vokalih, ki je band zapustil septembra 2020 in se popolnoma posvetil projektu Ascension Of The Watchers. Nekateri sedanji in bivši člani Fear Factory so namreč zadnja leta veliko časa preživeli na sodiščih z namenom, da bi določili, kdo je zakoniti imetnik imena Fear Factory.

Javno se ni veliko govorilo o tem, vendar je Dino Cazares pridobil 100-odstotno lastništvo, kot je povedal v intervjuju za MetalSucks, potem ko je za Kerrang povedal, da Burton ni več sposoben peti. Burton se je za Metal Hammer odzval, da so Fear Factory zanj zaključena zgodba. Dino poudarja, da nikakor ni želel, da bi Burton zapustil band in da so mu vrata vedno odprta. Zaenkrat vse kaže, da sta Dino in Burton po zelo težavnem obdobju oba našla svojo pot, vsak je šel v svojo smer ter se vsak po svoje pripravlja na izdajo nove glasbe, mi pa želimo obema vso srečo pri ustvarjanju, česarkoli se bosta domislila. Če se vrnemo k Fear Factory, trenutno vemo le to, da bo Dino Cazares vodil projekt naprej, kako in v kakšni obliki pa zaenkrat še ni znano.

Single Disruptor naznanja, da lahko pričakujemo album v popolnem slogu Fear Factory. Pesem se začne z Burtonovim glasom kot uvodom v močan »skakajoči« riff, ki se ohrani kot podlaga za kitice, tako kot pri marsikateri pesmi banda. V refrenu se pojavijo čisti vokali, ki precej spominjajo na nekatere pesmi s predhodnika Genexus, v katerem je bil to očitno modus operandi pisanja pesmi. Sam video za single je postavljen v zelo futuristično, postapokaliptično scenografijo v stilu distopičnih filmov o robotih, nezemljanih ali umetni inteligenci. Dokaj analogen videu, ki so ga Metallica pripravili za Spit out the Bone. Agresiven sound Fear Factoryjev se odlično ujema s to scenografijo. Video in pesem hodita vzporedno drug ob drugem, in ko se enemu poviša intenziteta, se takoj še drugemu. Struktura pesmi nima nepričakovanih elementov in se razvija po precej uveljavljenem vzorcu: kitici sledi refren, ponovitev obeh, breakdown in zaključni refren. Fear Factory so sicer najbolje poznani po težkih ritmih tako na kitari kot na bobnih, torej ni prav nič presenetljivo, da pesem vrhunec doseže v breakdownu, ki se najprej začne instrumentalno, nato pa se mu priključijo še Bellovi jezni vokali.

Dino Cazares je komentiral na Facebookovi strani Fear Factory, da je album eden od njegovih največjih uspehov in da nestrpno čaka, da bo končno izdan. Po takem singlu ga nestrpno pričakujemo tudi mi.

SORODNE VSEBINE:
17. 5. 2021Fear Factory izdali nov single / Novice
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
7. 6. 2024
Iz ropotarnice: The 3rd And The Mortal - Tears Laid in Earth
Recenzija
6. 6. 2024
Saxon - Hell, Fire and Damnation
Recenzija
3. 6. 2024
Dekadent - Dionyst
Recenzija
3. 6. 2024
Slugpit - Mentally Unengaged (EP)
Recenzija
31. 5. 2024
Kerry King - From Hell I Rise
Recenzija
24. 5. 2024
Iz ropotarnice: Gehenna - First Spell (EP)
Recenzija
23. 5. 2024
Dust Bolt - Sound & Fury
Recenzija
22. 5. 2024
Dwarrowdelf - The Fallen Leaves
KONCERTI & FESTIVALI
13. 6. 2024
Igorrr, Sanguisugabogg
Kino Šiška, Ljubljana
13. 6. 2024
Avenged Sevenfold
Firenze Rocks
16. 6. 2024
Body Count
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška
21. 6. 2024
Tolminator Warmup Show: Brujeria, Smedja in Smetke
Menza pri Koritu, Ljubljana
21. 6. 2024
Heretic Feast 2024
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
23. 6. 2024
AC/DC
Ernst-Happel-Stadion, Dunaj, Avstrija