RECENZIJE

23. 3. 2007
Type O Negative - Dead Again
SPV/Steamhammer 2007, 2007
Že z naslovnice sedmega Type O Negative albuma seva njihova ekstravaganca, cinizem in nenavaden smisel za humor. Mar ni zelena naslovnica s portretom ruskega ekstremneža Rasputina in napisi v kvazi cirilici prav to?
Vsekakor je bistvo vsakega albuma glasba, pa naj bodo to Type O Negative ali kdorkoli drug. Dead Again prinaša tisto, kar fani od Type O Negative pričakujejo in česar se z manjšimi variacijami držijo že od svojega začetka. Še več, Dead Again je odlična kombinacija, v katero so Type O Negative namerno ali nenamerno zlili vplive svojih prejšnjih plošč – od prvenca do predzadnje.
Dead Again se začne z naslovnim, melodičnim komadom hitrejšega tempa, kateremu lahko ob bok postavimo še Halloween In Heaven in Some Stupid Tomorrow. Sledi udaren Trippin A Blind Man, The Profits Of Doom vsebuje veliko doom elementov (ki Type O Negative popolnoma pristojijo), štirinajst minut, polnih dogajanja pa najdete na These Three Things. Na polbaladi September Sun, Peter Steele preseneti z zanj netipičnimi vokalnimi linijami, An Ode To Locksmiths in Hail And Farewell To Britain pa imata nekaj zgledovanja po rocku iz sedemdesetih.
Na skoraj polno nabitem ploščku ni prostora niti za en filler, niti za minuto polnjenja minutaže. Katerikoli komad izberete, je poln dogajanja, kakšen celo presenečenj. Type O Negative igraje uporabljajo paleto elementov od gothic, doom, rocka, punka in thrash metala. Štirje kurci iz Brooklyna še vedno zlahka naredijo zanimiv desetminutni komad in še vedno ne zvenijo kot kdorkoli drug. Odlično!

Matija
SORODNE VSEBINE:
30. 10. 2003Type O Negative - Life Is Killing Me / Recenzije
27. 12. 2005Dead Soul Tribe - The Dead Word / Recenzije
22. 5. 2007Second Strike Is Still Deadly / Novice
5. 5. 2001Get Animal - Number 2 / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
28. 10. 2021
KoD: Smrt, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2021
Cowboys From Hell
Mladinski center Brežice
30. 10. 2021
Decline The Fall, Guattari, Ghost of Veronica
Center mladih Koper
30. 10. 2021
Graveyhard, Terminal Disease
Dvorana Gustaf Pekarna, Maribor
31. 10. 2021
Noč mrtvih: Uporabniki
Mladinski Center Krško
5. 11. 2021
Degress, Anti Slaughter
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana