REPORTAŽE

23. 12. 2022

Iz zakulisja: Morost

Plac, Ljubljana / 23. 12. 2022
Avtorica: Saša Krajnc

Jesenski mrak je bil kot nalašč pravi čas, da se ekipa rubrike Iz zakulisja napove na obisk pri ljubljanskih death metalcih Morost, ki so nam namesto mrkih pogledov in hladnega vzdušja v temni kleti postregli s toplim sprejemom in liričnimi melodijami, ki kar nočejo iz ušesa. Komad The Joy of Pandemonial Ruination, ki so ga zvadili za našo rubriko, je z njihovega drugega albuma Forged Entropy, izdanega med temnim koronskim letom 2021. Besedilo je temu primerno, saj govori o primitivnem, božjastnem delu človekove narave, ki smo jo primorani za voljo skupnosti zadušiti in pokopati pod svojo zavest. Komad čudovito spevno pripoveduje o omamnem občutku, ko nas ta primitivnost povabi na ples, in krivdi, ko plešoče zgrmimo v prepad.


Prostor si fantje iz Morost delijo z bandom Sovrag, ki so jih nesebično vzeli pod streho dve leti nazaj, ko so izgubili prejšnji prostor za vaje, za kar so jim hvaležni. Plac je sicer samo še eden izmed mnogih bunkerjev, zgrajeni v bivši Jugi, ki že lep čas gostijo ustvarjalnost premnogih slovenskih metal bandov, vendar pa Morost v placu predvsem uigravajo nove komade in vadijo za nastope, njihovi ustvarjalni procesi pa se odvijajo pri posameznih članih doma.


V teh predprazničnih dneh Morost zaključujejo s projektom, za katerega pravijo, da jih je stal kar nekaj časa in bo predvideno izšel v prvi polovici naslednjega leta. Naša radovednost je ob tej najavi učinkovito spodbujena. Hkrati pa že pripravljajo material za novo plato in potrjujejo številne koncerte in festivale, zaradi česar se jim očitno obeta pestro novo leto. Medtem pa naj nam v teh blagoslovljenih dneh za božično uspavanko služi njihov The Joy of Pandemonial Ruination.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
19. 3. 2021Morost - Forged Entropy / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
21. 3. 2023
Cancervo
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
21. 3. 2023
Archspire, Benighted, Psycroptic, Entheos
Arena, Dunaj, Avstrija
21. 3. 2023
Temperance – Meet & Greet
Ovedrive Glasbena šola, Šmartinska Cesta 32, Ljubljana
21. 3. 2023
Nightstalker, Torpedo Torpedo, Out Of Nothing
Escape, Dunaj, Avstrija
22. 3. 2023
Azaghal, Corpus Christii, Liber Null, Sidious
Escape, Dunaj, Avstrija
23. 3. 2023
Apocalyptica, Epica
Gasometer, Dunaj, Avstrija