Na današnji dan
1992
Metallica izdajo svoj največkrat predvajani komad Nothing Else Matters
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

20. 3. 2017

V Kranj prihaja kitarski virtuoz Neil Zaza!

Jutri bo v kranjskem klubu Trainstation SubArt nastopil priznani kitarist Neil Zaza, katerega na turneji tokrat spremljata Walter Cerasani na bas kitari in Joe Czekaj na bobnih. Danes zvečer pa ste vabljeni tudi na kitarsko kliniko z Zazo, na kateri je sodelovanje brezplačno!

Američan Neil Zaza je prav poseben kitarski virtouz. Zaslovel je še v bendu ZAZA v 80-ih letih prejšnjega stoletja, prvič pa je nase opozoril že prej z osupljivo natančnimi izvedbami del klasične glasbe, ob katerih zastane dih.

Zaza, ki že desetletja nastopa kot solist, je poseben tudi zato, ker nenehno izpostavlja, da je privrženec melodičnosti. Čeprav se slednje sliši malo mehko, je Zaza eden najbolj silovitih in energičnih kitaristov na svetu, ki poleg že omenjene (neo)klasike do potankosti obvlada hitroprsti shred, kot tudi bolj pravoverno heavy metal in hard rock nažiganje. Povrh vsega je Zaza tudi izvrsten in samosvoj interpret velikih pop uspešnic, kar samo kaže kako širok okus ima. Čeprav njegova kariera niti ni tako razvpita, spada Neil Zaza v ligo tistih največjih metal rock kitaristov, kot so Joe Satriani, Steve Vai, Yngwie Malmsteen ali Vinnie Moore, s katerimi si je ta izvrstni kitarist tudi že delil odre na različnih koncertih ali festivalih.

Več o koncertu najdete na Facebooku oziroma v našem napovedniku.

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija
20. 4. 2024
Pelhan
Hiša mladih, Ajdovščina
20. 4. 2024
Penitenziagite, Guyođ, Decair
TrainStation SubArt, Kranj
20. 4. 2024
Heedless Elegance, Niamh, Life on Display
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 4. 2024
Tarot, Eisenhand, Death Racer
AKC Attack, Medika, Zagreb
20. 4. 2024
Buss, Jegulja, Goragorja
MC Podlaga, Sežana