REPORTAŽE

19. 4. 2011

Bullet / Enforcer / Skullfist

MC Pekarna, Maribor / 16. 4. 2011

Po pred pol leta odpadlem koncertu Lizzy Borden, smo v Sloveniji nestrpno pričakovali pošten heavy metal paket, ki je v končni fazi prišel v naše kraje po čistem naključju. Trije bandi so po odpadlih koncertih na Poljskem in Češkem »zašli« v Maribor in tako smo si imeli po dolgem času priliko ogledati napad mularije (Skullfist), mladine (Enforcer) in enega odraslega banda (Bullet). Koncert so otvorili prvo omenjeni kanadski mladci, ki so prva dva komada odigrali pred popolnoma praznim klubom. Brkati varnostnik nam je vhod preprečil, rekoč: »Saj samo vadijo.« Seveda. Ko smo vstopili, je kitarist igral v pitu za publiko, ostali trije pa na odru. 19-letna bobnarka je odlično vodila band, ki je skozi komade pošteno in presenetljivo zaril, odlične menjave solaž in izvajanje dvoglasij pa je spomnilo na najboljše čase heavy metala v osemdesetih. Za konec so odigrali še Angel Witch klasiko z istim imenom in perfektno zaključili nastop.
Sledili so jim nekoliko bolj izkušeni Švedi, Enforcer, ki še vedno promovirajo svojo drugo ploščo, naslovljeno Diamonds. Vokalist Wikstrand od te turneje naprej igra tudi kitaro, ki mu predvsem pri solažah ne gre kaj dosti od rok, ritmi pa so relativno zadovoljivi. Skozi kombinacijo novih (Diamonds LP) in starih (Into The Night LP) komadov so nazorno pokazali, zakaj veljajo za enega bolj energičnih klubskih bandov zadnjih let. Brezkompromisni nastop je nadgrajeval palčkasti basist, ki me je že na njihovih prejšnjih dveh nastopih, ki sem jih imel priliko videti, najbolj navdušil, odlični back vokal drugega kitarista pa je v refrenih bolj izstopal od vodilnega. Energičen nastop so končali po dodatku in oder odlično ogreli za Bullet.
Bullet so z zadnjim albumom Highway Pirates na Švedskem pikirali na četrto mesto nacionalne lestivce albumov, v Pekarni pa so sprva pričakali klavrn odziv napol prazne dvoran(ic)e. Po tretjem, četrtem komadu se je le-ta napolnila in Bullet nastop je izpadel kot se spodobi. Accept meets AC/DC riffe in vokal je publika sprejela v celoti, sodelovanje med solažami posameznih članov je bilo vseprisotno, odličen odziv po koncu komadov pa prav tako. Nenehna interakcija med člani banda ter publiko je nazorno pokazala, da so Bullet v bodoče sposobni igranja na stadionih (v kar ne dvomim). Bite the Bullet!

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
8. 9. 2015Enforcer / Novice
25. 11. 2011Single Bullet Theory / Novice
15. 4. 2011Bullet, Enforcer, Skull Fist / Novice
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija
26. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
29. 5. 2024
Metallica
Ippodromo Snai La Maura, Milano, Italija
31. 5. 2024
Britof, Jegulja
Dvorana KS Podlubnik - Stara Loka, Škofja Loka